Možete li pogoditi?

Navijači iz jedne zemlje kupili čak 27% ulaznica za Euro, a nije riječ o domaćinima

Olimpijski stadion u Berlinu
Olimpijski stadion u Berlinu Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Jedna zemlja iznenadila je ljubitelje nogometa, možete li pogoditi o kome je riječ?

Stranica za prodaju ulaznica Viagogo podijelila je podatke o ulaznicama za Euro 2024. i iznenadila obožavatelje nogometa diljem svijeta. Iako se na prvenstvu natječu 24 reprezentacije, u Njemačku stižu obožavatelji nogometa iz cijelog svijeta, a putem ove stranice ulaznice su kupili navijači iz 134 zemlje.

Iako je nekako uobičajno da domaćini kupe najveći postotak ulaznica, za sada su navijači iz Njemačke na drugom mjestu s 25% kupljenih ulaznica, dok su na prvom mjestu navijači iz zemlje koja niti ne sudjeluje na Europskom prvenstvu.

Vjerovali ili ne, riječ je o navijačima iz SAD-a koji su kupili čak 27% ulaznica za Euro 2024. Na trećem mjestu našli su se navijači iz Kanade. Na ove postotke mogu utjecati činjenice da na ovoj stranici možda više vole kupovati navijači iz Sjeverne Amerike, ali i činjenica da u Americi žive mnogi ljubitelji nogometa iz Europe.

Navijači iz SAD-a bili su vrlo aktivni i na svjetskom prvenstvu 2022. kada su bili drugi po broju kupljenih ulaznica.

 

Ne propustite najnovije vijesti o nastupima Hrvatske na Euru 2024, a sve o našem prvom protivniku možete saznati ovdje:

\\folder\vezani_članak Šutalo i Modrić TEŽAK PORAZ Hrvatska izgubila na startu Eura: Španjolska lakoćom do visoke pobjede! \\folder\vezani_članak Grb Engleske nogometne reprezentacije Od kud lavovi Što znače tri lava na dresu naših rivala? Saznajte značenje iza grba engleske repke