Mix

Ne možete otvoriti staklenku? Donosimo tri genijalna načina kako odvrnuti i najtvrdoglavije poklopce.

mučenje s otvaranje staklenke pomoću alata
mučenje s otvaranje staklenke pomoću alata Foto: Folder.hr
Svi smo se oznojili dok smo se, uz psovke, mučili otvoriti staklenku čiji se poklopac jednostavno nije dao pomaknuti. Možda ste na pola puta do skuhanog ručka, a dalje ne možete bez sastojka u tvrdoglavoj staklenki. Ne očajavajte, jer vam donosimo jednostavan life hack, koji bih vas trebao spasiti daljnjih muka.

Svatko ima svoju tehniku otvaranja neotvorivih posuda, a bilo to kuhinjska krpa, sirova snaga ili nož, nekada ništa neće pomaknuti taj prokleti poklopac. To je bila realnost u kojoj smo živjeli prije interneta, koji je donio odgovor i na ovaj vječni problem s tri nova načina kako otvoriti i najtvrdoglavije staklenke.

Prvi je način taj da uzmete staklenku i udarite je drvenu kuhačom po rubu poklopca, a kad čujete pop, možete bez problema otvoriti staklenku.

Drugi genijalni način otvaranja tvrdoglavog poklopca, jest pomoću plastične folije. Jednostavno omotate prozirnu foliju oko poklopca staklenke, pritisnete rukom i poklopac bi se trebao dati lako odvrnuti.

Treća je metoda otvaranja pomoću gumice ili elastike. Zategnite gumicu oko poklopca staklenke, a trenje bih vam trebalo omogućiti da puno lakše otvorite poklopac.

Dodatni četvrti savjet je malo opasan. Trebalo bi staviti staklenku pod vruću vodu i pomoću kuhinjske krpe, da se ne opečete, okrenuti poklopac.

Peti savjet vam donosimo mi, a on je rezerviran za ekstremno tvrdoglave poklopce. Naš savjet je, ako sva 4 gore navedena savjeta ne pomažu, jednostavno ste osuđeni da staklenku bacite u najbližu kantu za smeće. Mislimo da stvarno nema drugog rješenja jer bi, gore navedeni potezi, trebali opustiti i najukočeniji poklopac.