Mix

Ne voliš trčati? Prijavi se na zagrebački Beer Mile Run. Lakše je uz pivo

beer mile run
beer mile run The Garden Brewery / Canva Edit
\\folder\galerija Galerija beer mile run beer mile run Foto: The Garden Brewery / Canva Edit OktoBeer Doppelbock OktoBeer Doppelbock Foto: Folder.hr OktoBeer Fest sva piva OktoBeer Fest sva piva Foto: Folder.hr +6 The Farmers Market TGB_JulienDuvalPhoto Galerija
Trčanje je jedna od najpopularnijih aktivnosti za zdrav život, a upravo uz trčanje je nastala sportsko-zdravstvena revolucija jer su se uz trčanje obični ljudi počeli baviti sportom.

Neke persone si obećavaju kako će početi s trčanjem od idućeg ponedjeljka, mjeseca ili godine, ali postoji način kako ih namamiti u zdrav život. Čak i ako si ta persona baš ti. Pivo je vrhunski mamac.

Zanimljivo natjecanje je nastalo u suradnji The Garden Breweryja i Atletskog kluba Sljeme. Naime, ovogodišnji Beer Mile Run će se održati čak tri puta, a utrka je to kakvu još niste vidjeli.

Platiš startninu, dobiješ kriglu i moraš najbrže od svih otrčati četiri kruga na atletskoj stazi (četiri puta 400 je 1600 metara što je jedna milja #quickmaths), ali i prije svakog kruga iskapiti jedno pivo.

Četiri piva, četiri kruga. Zvuči lagano, ali se ovdje testiraju pravi sportaši i njihovi kapaciteti.

Startnina za pojedince iznosi 80 kuna, postoji kategorija za muškarce i za žene, a utrka će se održati u The Garden Breweryju i to 25. rujna, 2. listopada i 9. listopada.

Ne postoji bolji način da poniziš svoju ekipu u brzom ispijanju piva i nešto manje brzom trčanju.

Zanimljivi pravilnik utrke možete pročitati ispod.

Svaki natjecatelj treba popiti četiri male boce piva i otrčati četiri kruga atletske staze od 400m. Starta se s ispijanjem prvog piva, zatim se trči krug, pa drugo pivo, pa krug, pa treće pivo, pa krug, pa četvrto pivo, pa zadnji krug.

Pivo se mora popiti prije nego što počne krug unutar prijelazne zone. Ta zona je dugačka 9 metara.

Utrke počinje s natjecateljima poredanim na startnoj liniji, nakon čega se ispija prvo pivo u prijelaznoj zoni, što osigurava da natjecatelji prijeđu ukupnu udaljenost od jedne milje (1609 metara).

Natjecatelji mogu hodati/kretati se u prijelaznoj zoni dok piju pivo, ali sve pivo se mora popiti unutar zone prije nego što krenu trčati krug.

Nisu dozvoljene slamke i druga pomagala koja ubrzavaju proces istakanja piva.

Svaka boca se ne smije otvarati sve dok natjecatelj ne uđe u prijelaznu zonu u svakom krugu.

Natjecatelji koji povraćaju prije nego što završe trku moraju odraditi jedan
kazneni krug, po završetku svog četvrtog kruga. Povraćanje više puta tijekom trke
i dalje zahtijeva samo jedan kazneni krug na kraju.

Kad se piva ispije, kao dokaz da je boca prazna, treba je okrenuti iznad glave.

Broj sudionika je ograničen pa se što prije prijavite na angela@thegarden.hr.

U The Garden Breweyju možete posjetiti i OktoBeer Fest koji se održava od 15. rujna do 9. listopada na Žitnjaku.

O kvaliteti piva ne moramo trošiti riječi, a super ponuda hrane i odličan glazbeni i popratni program ti trebaju biti samo dodatni plus da obučeš lederhosen ili dirndl te se uputiš u The Garden Brewery. Za OktoBeer festival su skuhali čak osam novih i svježih piva, a kako bi ugođaj bio pravi – krigle su od jedne litre.