Zvuči suludo, ali daljnjim istraživanjem smo otkrili da kora (ili koža?) kivija sadrži velik broj nutrijenata, poglavito vlakna i vitamin E. Ako pojedeš i kožu kivija, količina vlakana je podebljana za čak 50 posto, dok se količina vitamina E povećava za čak 34 posto.
Kivijeva kora je možda odbojna nekim ljudima, ali možeš maknuti dlačice tako što ćeš kivi protrljati krpom, četkom ili ćeš ga lagano sastrugati žlicom.
Ovo pojednostavljuje stvari – sada možeš kivi samo uzeti i zagristi ga kao jabuku. Ili ga cijelog ubaciti u blender. Ako ti se ne sviđa tekstura, možeš ga jesti kao i dosad.
Ovo voće poboljšava razine kolesterola, snižava krvni tlak, poboljšava apsorpciju željeza, jača imunitet te smanjuje konstipaciju. I za kraj, svjedočanstvo jednog lika koji je samo iskren.
I told Sergio he’s weird af for eating kiwi skin and he said “I eat ass you think I give af about skin” LMFAO I AM SCREEAAAAMING
— emm ꕥ (@EMTHESCORPIO) October 20, 2021