Mix

Netflix je puno bolji kad možeš vidjeti i ocjene s IMDb-ja i Rotten Tomatoesa. Evo i kako

Netflix laptop
Netflix laptop Foto: Unsplash
Netflix je još 2018. godine maknuo recenzije korisnika. Zašto? Pa nisu htjeli izbaciti još jedan svoj (ispod)prosječni Netflix Original kojem će korisnici iskreno podijeliti loše ocjene te time obeshrabriti buduće korisnike da stisnu “play”. Uveli su “palac gore” i “palac dolje” – ali to služi samo kako bi si korisnici još malo rafinirali algoritam.

To znači da ocjene filmova i serija moramo provjeravati sami, guglati recenzije na IMDb-ju i Rotten Tomatoesu kako bismo znali vrijedi li nešto gledati.

Sada je tu ekstenzija Trim, savršenog imena – jer ti pomaže srezati sve poluproizvode među filmovima i serijama. Ekstenzija je za Google Chrome (i sve browsere bazirane na Chromeu). Instaliraš ju. Kada posjetiš Netflix, prikazivat će ti IMDb i Rotten Tomatoes ocjene preko thumbnaila naslova.

Netflix laptop Netflix Trim ocjene Foto: Folder.hr

Ekstenzija može i filtrirati sadržaj koji ne želiš da se prikazuje npr. sve filmove starije od 2000. godine s IMDb ocjenom nižom od 6.9.

Da samo znaš kako smo okrutno počistili “my list” od filmova s izrazito lošim ocjenama zahvaljujući Trimu.

Naravno, ovo radi samo na računalima, ali ako gledaš Netflix na Smart TV-u ili putem smartphonea – ništa te ne zaustavlja da na računalu sačuvaš sve filmove koje želiš gledati na My List i ugodno nastaviš sa životom.

Ekstenziju TRIM možeš pronaći na Chrome Web Storeu.