Mix

Nije animacija, to je novi dodatak Mercedes G-klasi! Pogledajte kako izgleda funkcija okretanja za 360 stupnjeva

mercedes g klasa sa strelicama iznad koje pokazuju na kretanje u krug
mercedes g klasa sa strelicama iznad koje pokazuju na kretanje u krug Foto: unsplash.com/Canva
Vozači su ozbiljno zbunjeni nakon što je Mercedes debitirao značajku okretanja za 360 stupnjeva u jednom od svojih nadolazećih automobila. Unatoč napretku tehnologije još nismo dobili leteće automobile kakve smo nekoć očekivali, no ovo je sljedeća najbolja stvar.

Kamuflažna verzija Mercedes-Benz EQG, nedavno je debitirala ispred Bellagia u Las Vegasu i gledatelji su bili zapanjeni značajkom okretanja za 360 stupnjeva, poput tenka.

Njemački proizvođač automobila prikazao je četiri prototipa EQG koji su sinkroniziranim okretima od 360 stupnjeva, na stazi u LA-u tijekom sajma Consumer Electronics Show 2024, debitirali novu tehnologiju.

U slučaju da se pitate kako radi, SUV koristi svoja četiri elektromotora za okretanje 360 ​​stupnjeva oko vlastite osi. Iako se značajka može činiti pomalo besmislenom, potencijalno vas može izvući iz nekih škakljivih situacija, posebice ako skrenete s pravog puta.

Na X-u (Twitteru) gledatelji su se složili kako je ova opcija korisna u svakodnevnim situacijama, dok su se neki našalili da izgleda kao spin out animacija iz videoigre Mario Kart. Jedan je gledatelj istaknuo što bi se dogodilo ako slučajno pritisnete taj gumb u vožnji, ali jedna stvar je sigurna, popularizira li se ova tehnologija, auti koji se okreću oko svoje osi bit će prikazani u svakom rap videu.

Iako Mercedes nije objavio službene specifikacije za automobil, u objavi na službenoj web-stranici, podijelio je promotivni materijal nalik na StarWars u kojem opisuje model EGQ. „Nitko sa sigurnošću ne može reći kamo će nas budućnost odvesti, ali jedno je sigurno G-klasa će voditi put.“. „Ovo je Concept EQG.“

„Dok se G-klasa priprema za doba potpuno električnih vozila, ostaje vjerna svojoj ostavštini kroz Concept EQG, originalni G. Električno cross-country vozilo koje odbija kompromise kada je riječ o njegovim terenskim sposobnostima. Zapravo, Concept EQG se osjeća kao kod kuće na nepreglednom i teškom terenu.“

„Zahvaljujući vučnoj snazi ​​svog električnog pogona na sve kotače i niskog težišta, Concept EQG je optimalno pripremljen za avanture budućnosti. Vozilo za vanjske terene koje je ostalo vjerno sebi više od 40 godina čini korak u budućnost.“.

„Koncept EQG kombinira svoje ikonsko podrijetlo i beskompromisne terenske sposobnosti s futurističkim elementima svijeta Mercedes-Benza.“

Službeni debi proizvodnog automobila očekuje se do kraja 2024. do 2025. godine.