Mix

Nikad zaboravljen: Harambeova loza će se nastaviti... jer znanost

harambe
harambe Foto: Youtube Screenshot
Jedna od ikona meme kulture, gorila Harambe, živjet će i nakon smrti zahvaljujući tome što je Zoološki vrt Cincinnati u kojem je boravio odlučio sačuvati njegovu spermu, prenosi LADbible.

Znate li uopće za nesretnu priču ove prekrasne majmunčine?

Kaže ovako: Harambea su upucali 2016. nakon što se dijete uspjelo uvući i pasti u njegov ograđeni prostor. Gorila je dijete zgrabila i počela vucarati okolo pa se zoološkom činilo kao da nemaju drugog izbora nego ustrijeliti big boya.

Nije sve uvijek kao što se čini, pogotovo ako nastojimo imati razumijevanja za životinje koje nisu trebale ni biti dovedene u situaciju kao što je ova.

Harambe je imao samo 17 godina kada je ubijen pa nije uspio dostići zrelost za razmnožavanje.

Inače, gorile u zarobljeništvu žive otprilike 35-40 godina, iako, mogu doživjeti čak i 50!

Još se ne zna sa sigurnoću ima li Harambe potomke, ali upravitelj zoološkog rekao je kako “budućnost postoji”.

Zoološki vrt u Cincinnatiju ima vrlo uspješan program uzgoja čovjekolikih majmuna. U razdoblju od 50 godina, u njihovom je zoološkom rođeno više od 50 majmuna.

Zapravo, sam Harambe doveden je u taj zoološki iz zatočeništva u Teksasu, kako bi sudjelovao u njihovom programu uzgoja.

Do sada, njegovo najveće nasljeće jest slogan #DicksoutforHarambe, pri čemu “dicks” stoji umjesto “guns”, u značenju – dolazimo pištoljima osvetiti Harambea. Mnoge je vijest o njegovoj nepravednoj smrti razljutila pa su, u nemoći, odlučili od gorile napraviti internetski fenomen.

To je najmanje što su mogli. Na ovaj način, nevino, a brutalno stvorenje, nikad neće biti zaboravljeno.

Kako je viralni slogan točno nastao možete pročitati ovdje.