Mix

Nike ima novi materijal, hoodieji izgledaju odlično! Budućnost odjeće i spas za planet?

Nike naslovna
Nike naslovna Nike
\\folder\galerija Galerija Nike naslovna Nike naslovna Foto: Nike Nike 10 Nike 10 Foto: Folder.hr Nike 4 Nike 4 Foto: Folder.hr +7 Nike 5 Galerija
Nike je kompanija iza brojnih inovacija. Ne možemo ni popamtiti sve ikad, ali oni su prvi imali tenisice s potplatom koji ima grip zahvaljujući umu trenera Billa Bowermana koji je ulio gumu u svoj aparat za vafle. Ubacili su i zračne jastuke u potplate kasnije, zatim su nam i dali da vidimo te potplate s rezanjem prozorčića (Air Max), a danas sve više i više recikliraju pa tako imaju i Nike Grind – materijal nastao recikliranjem neiskorištenih materijala ili viškova materijala. O Dri-Fitu i da ne pričamo, Dri-Fit nam je promijenio naše uznojne živote.

Sada su predstavili Forward, materijal nastao hakiranjem strojeva za koje nemamo prijevod niti smo dovoljno stručni, ali se nazivaju punch-needle strojevi.

Proizvodnja ovog materijala ima manje koraka nego proizvodnja klasičnih pletenih i šivenih materijala pa Nike smatra kako će ovo rezultirati sa 75-postotnim smanjenjem ugljičnog otiska (tako se prevodi carbon footprint, nemojte nas gledati!) u odnosu na tradicionalne Nikeove pletene flisove.

Prvi proizvodi s ovom tehnologijom su siva majica s kapuljačom i tradicionalni crew neck. Izgledaju odlično i bit će dostupni od 15. rujna. Zanima nas i uživo, kako izgleda, kakav je materijal na dodir te najvažnije – kako se ponaša kada ga natopimo znojem na basketu.