Mix

Nogometna legenda predložila četiri nova pravila. U šali, ali su zanimljiva

thierry henry naslovna pravila
thierry henry naslovna pravila Foto: Youtube Screenshot
Kada vidimo Arsenalov dres, instantno pomislimo na jednu osobu. Thierryja Henryja. Onda se mozak potpuno uključi i počnemo nizati igrače koje bi trebalo spomenuti, ali Henry je prvi. Bar nama. Nakon što je objesio kopačke o klin je pokušao s trenerskom ulogom, ali se puno bolje snalazi na televiziji gdje zajedno s Jamiejem Carragherom i Micahom Richardsom vodi nogometni program za CBS.

Nedavno je izjavio kako bi uveo četiri nova pravila u moderni nogomet kako bi ga poboljšao. Kao i sa svim pravilima, bit će zagovornika i protivnika, ali nam se čini da bi nogomet postao još zanimljiviji kada bi se Henryjeve zamisli ostvarile.

CBS Sports Golazo je povodom krunidbe kralja Charlesa okrunio Henryja kraljem studija. Francuz je u šali predložio nekoliko novih pravila. Iako ih je izrekao u kratkom segmentu, odjeven kao kralj, neka od ovih pravila su vrijedna razmatranja i ekipa u studiju je ozbiljno raspravila o njima.

Ekstra bodovi za postignute golove

Henry bi momčadima dodijelio dodatne bodove ako postignu tri ili više golova u utakmici — bez obzira na konačni rezultat.

Suci bi trebali početi nositi mikrofone

Suci bi također trebali pred novinare nakon utakmice, a tijekom utakmice bi trebali nositi mikrofone.

„Htio bih čuti što govore jer suci nekad uopće nisu pristojni.”

Kraj trošenju vremena

„Kad ekipa odbija igrati, troši vrijeme, izbacuje loptu — sudac može dodijeliti slobodni udarac kao u ragbiju na dvadeset metara. Možete postaviti loptu gdje želite.”

Privremene zamjene

Ponekad se igrači na utakmici ozlijede i moraju napustiti igru. Henry bi uveo privremene zamjene kako bi momčadi na terenu ostale ravnopravne.