Mix

Nove popularne tenisice inspirirane su omiljenim likovima iz X-Mena

KITH x ASICS GEL-LYTE III X-Men tenisice
KITH x ASICS GEL-LYTE III X-Men tenisice Foto: Screenshot/Instagram/asics_only
Ove godine, jedna od omiljenih Marvelovih franšiza, X-Men, slavi šezdesetu obljetnicu. Obožavani američki filmski serijal o superjunacima, iteracija je stripova o istoimenom timu superjunaka Marvel Comicsa.

Povodom proslave šezdesetog rođendana ove poznate franšize, Marvel je ostvario posebnu kolaboraciju u obliku ASICS GEL-LYTE III tenisica, inspiriranih najpoznatijim likovima iz X-Mena. Tako su svoju inačicu tenisica dobili Beast, Cyclops, Gambit, Rogue, Storm i Wolverine.

Kolekcija od sedam tenisica savršeno je utjelovila glavna fizička obilježja ovih kultnih likova. Tako je tenisica inspirirana s likom Beast sačinjena od plave dlakave antilop kože koja podsjeća na krzno ovog mutanta, a tenisice inspirirane likom Rogue imaju tragove njene poznate uniforme u zelenoj i žutoj boji.

Wolverine je dobio čak dvije verzije tenisica, što je i očekivano s obzirom na to da je najpoznatiji lik i simbol ove franšize. Jedan par temeljen na njegovu ranom odijelu iz 1975. (plavo, žuto i crno), a drugi inspiriran njegovim odijelom iz 1980. (žuto, smeđe i crveno).


Uz tenisice obožavatelji će dobiti i karticu s likom koji je inspirirao par kupljenih tenisica, prenosi Highsnobiety.com.

KITH i ASICS utrli su vlastiti put u svijetu mode, a tvrtka Marvel i dalje vlada kinodvoranama diljem svijeta pa odluka o ovoj suradnji vjerojatno nije bila teška niti jednoj od tih tvrtki.