Mix

Novi film Seana Penna zgrozio publiku u Cannesu: Brutalno, brutalno, brutalno

sean penn
sean penn Foto: Shutterstock
Film o hitnoj pomoći Seana Penna i Tyea Sheridana “Black Flies” učinio je u četvrtak svoje brutalnom premijerom na filmskom festivalu u Cannesu, prenosi Variety.

Razneseni mozgovi, mrtvi psi, ovisnica koja rađa s iglom zabodenom u ruku – to je samo početak užasa s kojima se suočio dvojac u ulogama veterana i početnika bolničara u njujorškoj vatrogasnoj službi.

S obzirom da se nešto intenzivno počelo brojati trajanje ovacija, petominutna ovacija koju je dobio Black Flies i nije nešto, ali nije ni za baciti.

Priča prati Ollieja Crossa (Sheridan), mladog bolničara u New Yorku kojemu je mentor Pennov iskusniji bolničar hitne pomoći. Njih su dvoje prisiljeni suočiti se s ekstremnim nasiljem tijekom svojih smjena, od krvavih rana uzrokovanih vatrenim oružjem do uznemirujućih scena obiteljskog nasilja i po život opasnih trudnoća, što prisiljava Ollieja da se suoči sa svojim uvjerenjima o životu i smrti.

U filmu se pojavljuje i legendarni boksač Mike Tyson i to u ulozi načelnika Burroughs koji je nadređeni časnik naših protagonista.

Penn, koji nije stranac u Cannesu, oduševio je obožavatelje, ali Sheridan ih je natjerao na urlanje tijekom ovacija. Zvijezda Spielbergova filma “Ready Player One” iz 2018. bio je i glavna uloga, i producent filma.

Brojni spektakli u filmu isplatili su se tijekom odjavne špice kada publika saznaje da su u nekim područjima samoubojstva u zajednicama hitnih službi zasjenila smrt pacijenata.