Mix

Nutricionist bacio bombu – jednostavan trik kojim možeš bezbolno smanjiti unos kalorija

Max Lugavere nutrition
Max Lugavere nutrition Foto: Youtube Screenshot
Svi želimo izgubiti određeni postotak tjelesne masti kako bismo se osjećali ugodnije u svom tijelu i u svojoj odjeći. Treninzi mogu pomoći, ali bez kvalitetne prehrane je gotovo nemoguće ostvariti tu misiju. Sad uopće ne pričamo o nutrijentima već o kalorijama.

Kako prestati unositi previše kalorija koje se uglavnom pretvore u višak tjelesnih masnoća? Max Lugavere, nutricionist i autoritet po pitanju prehrane je sugerirao jednu jedinu stvar. Mi nikad ne bismo pogodili o čemu se radi. Ta jedna jedina stvar je – spusti mobitel. Makni se od radnog stola. Ugasi TV.

“Ako jedeš bez distrakcija, to će rezultirati manjim unosom kalorija. Kad si okružen distrakcijama, jedeš znatno više. Čak 15 posto više kalorija”

Neobična “dijeta”? Svakako, ali Lugavereovi klijenti se vraćaju nakon nekoliko mjeseci i primjećuju gubljenje masnih naslaga Naravno, nije odlaganje mobitela jedina stvar koju su promijenili, ali je značajna promjena u načinu na koji konzumiraju hranu.

“Dolaze mi i govore ‘Nisam znao da me moj mobitel deblja'(…) Ne mora biti nužno mobitel već ponašanje koje potiče. (…) Misliš da jedeš kao što inače jedeš, ali ono što ne shvaćaš je to da jedeš manje kalorija jer ti ništa drugo ne odvlači pažnju.”

Ako jedeš s punom pažnjom, prije ćeš doživjeti osjećaj sitosti i zaustaviti se na vrijeme. Pomaže jesti za kuhinjskim stolom – bez skrolanja i serija. Uzmi si vremena da uživaš u hrani. Internet može čekati.