Mix

Nutricionist djetetu napravio doručak, kritizirali ga zbog jedne stvari

nutricionist
nutricionist Foto: TikTok
TikToker Ben Coomber je nutricionist i podcaster, ima pristojno sljedbeništvo koje prati njegove savjete i svakodnevni život koji pristaje podijeliti.

Jedan od njegovih videa je pokrenuo lavinu reakcija.

U videu je svojoj kćeri pripremio kašu za doručak.

“Dajem joj ovo otkad je napunila godinu dana i obožava ovo. Nutritivno, dobre zdrave masti, malo šećera, a okus se lako mijenja različitim voćem, sjemenkama, orašastim plodovima. Mlijeko od graška sadrži i proteine što obrocima mnoge djece nedostaje”

@bencoomber A porridge recipe I make for my daughter 🥣👧 I’ve been giving her this since she was 1 years old and loves it! Nutritious, good healthy fats, low in sugar, and easy to change the flavour by using different fruit, nuts, seeds and natural flavours – pea milk gives it good protein content too, which many kids breakfasts lack! #kidsbreakfast #childnutrition #health #kidsbreakfastideas #nutitiontips #protein #bencoomber ♬ Shipyard Sample OriginalMix – Official Sound Studio

Većina se oduševila, ali je i naljutio neke od svojih sljedbenika jer – je ubacio kašu u mikrovalnu.

“prekrasno, ali imam pitanje. Ne razumijem zašto ste stavili kašu u mikrovalnu. Ovo izvlači sve nutritivne sastojke iz hrane”

Ben je odgovorio protupitanjem.

“Kako izvlači nutritivne sastojke? Ako je to istina (a poznavajući istraživanja je jasno da to nije istina), zašto moje dijete im noga druga djeca nisu pothranjena i ne pate zbog takvih problema?”

Palo je još sličnih komentara.

“Nutricionist koji koristi mikrovalnu? Jadno dijete”

“Pomiješaš zdrave sastojke i onda ih staviš u mikrovalnu…”

“Divan doručak, ali onda ga uništite s mikrovalnom.”

Ako koristite mikrovalnu pećnicu, to je jedan od najsigurnijih načina kuhanja koji neće oštetiti nutrijente. Što se hrana duže kuha, nutrijenti se raspadaju, a u mikrovalnoj pećnici priprema hrane uopće ne traje dugo.

Čak i kuhanje povrća u loncu više uništava nutrijente nego što je to slučaj s običnom pećnicom ili mikrovalnom pećnicom.

Dosta je mitova i “rekla-kazala”.