Mix

Obožavani glumac skoro nije dobio ulogu u ovom filmu: „Nije bio dovoljno atraktivan!”

Robert Pattinson
Robert Pattinson Foto: Shutterstock/Andrea Raffin
Najpoznatiji vampir, gotovo nije dobio ulogu s kojom se „lansirao“ u svijet slavnih.

Catherine Hardwicke, redateljica franšize filmova „Sumrak sage“, tijekom snimanja emisije „Happy Sad Confused“, otkrila je nevjerojatan detalj o nastanku ove franšize.


Naime, Robert Pattinson gotovo je „izgubio“ ulogu Edwarda Cullena u popularnoj trilogiji baziranoj na knjigama Stephanie Meyer, zbog toga što nisu smatrali da je dovoljno privlačan.

Hardwicke je otkrila da distribucijska tvrtka Summit Entertainment inicijalno nije bila uvjerena da je Pattinson dovoljno privlačan za ovu ulogu.

Kada se prvi put pojavio na audiciji, Pattinson je bio „izvan forme“, a njegova frizura izgledala je neobično. U to vrijeme, tvrdi Hardwicke, Pattinson je imao crne šiške.

Međutim, Hardwicke je primijetila potencijal nakon probnih scena s Kristen Stewart, koja je tumačila lik Bellu Swan.

Unatoč početnim sumnjama, poslala je materijale Summitu, gdje su se suočili s pitanjem Pattinsonovog izgleda.

Nakon što su pogledali materijale, predstavnici distribucijske kompanije upitali su Hardwicke misli li da će Robert izgledati dobro na filmu, i može li ga ona dotjerati.

„Da, mogu. Jesi li mu vidio jagodice? Radimo makeover po pitanju frizure i on će početi vježbati. Ubrzo će biti prekrasan“, odgovorila je redateljica.

Iako joj na prvu nisu vjerovali, ubrzo su shvatili da su u krivu, a Pattinson je nekoliko godina nakon, 2020., proglašen i najatraktivnijim muškarcem.

Prema znanstvenim podacima i shvaćanju ljepote, Robert Pattinson ima savršene fizičke karakteristike. Iza Pattinsona se na listi se našao britanski glumac Henry Cavill koji ima ocjenu od 91,46 posto, a za kojega su obožavatelji knjige i autorica, navijali da utjelovi Edward Cullena.