Nedostajat ćeš

Omiljeni pas s memea je uginuo! Napustio nas je Kabosu iz memea 'Doge'

Poznate osobe koju su nas napustile i pas Kabosu u prvom planu
Poznate osobe koju su nas napustile i pas Kabosu u prvom planu Foto: /kabosumamamemes/Instagram
Srećom svi psi idu u raj

 Kabosu, pas koji stoji iza kultnog memea ''doge'', umro je u dobi od 18 godina. Njezino ime možda nećee prepoznati, ali njezino lice poznato je i najrjeđim korisnicima interneta. Pružala nam je godine smijeha i sjajnih memeova, a zaslužuje titulu dobrog psa.

Japanski shiba inu postao je viralan prije više od deset godina zahvaljujući sada već kultnoj slici na kojoj ima smiješno osuđujući pogled krajičkom oka. Svojim je memeovima zarazio Internet, a njegova je fotografija popraćena raznim natpisima jer je prigodna za gotovo svaku situaciju.

Nakon što je donijela toliko radosti svijetu, Kabosuino zdravlje je nažalost se počelo pogoršavati jer joj je dijagnosticirana leukemija i bolest jetra.

Njezina vlasnica, Atsuko Sato, objavila je vijest o njezinoj smrti na Instagramu."Svima vama koji ste voljeli Kabosua, ujutro 24. svibnja, Kabosu je prešao dugin most", napisala je Sato. "Puno vam hvala svima na podršci tijekom godina. Otišla je vrlo mirno bez patnje, kao da je zaspala dok je osjećala toplinu mojih ruku kako je mazim." objasnila je.

"Hvala svima što ste voljeli Kabosu sve ove godine. Sigurna sam da je Kabosu bio najsretniji pas na svijetu. To me čini najsretnijim vlasnicom na svijetu. Željela bih izraziti svoju najdublju zahvalnost svima koji su nam poslali puno ljubavi.".

Sato, koja radi kao učiteljica u Japanu, posvojila je Kabosu 2008. nakon što je poslana u sklonište za životinje. Njezina je smrt iznenadila svijet interneta i društvenih mreža, a mnogi su omiljenim memeovima odali počast i izrazili sućut.

 

Iako je gubitak Kabose tužan, shibu inu je živio dobar i dug život, godinama iznad prosječnog životnog vijeka pasmine od 13-16 godina.