Mix

Ova bi ispunila sve želje! Ribič uhvatio “zlatnu ribicu” tešku 30 kila

Kožni koi šaran Mrkva
Kožni koi šaran Mrkva Foto: Youtube Screenshot
Ribič Andy Hackett upecao je ogromnu “zlatnu ribicu” tešku više od 30 kila pecajući na jezerima Bluewater Lakes u Champagneu u Francuskoj, prenosi BBC.

Kada se njezina kilaža uzme u obzir, zanimljivo je reći da je teža od većine djece koja kreću u prvi razred osnovne škole.

S obzirom na to, vjerojatno bi imala kapaciteta ispuniti više od želje – ako ne i sve.

Ta divovska kombinacija kožnog i koi šarana – poznata kao “The Carrot”, tj. “Mrkva” – dovedena je u Blue Lakes prije 20 godina i od tada ju je nemoguće uhvatiti.

Hackett je ovu grudu sreće punih 25 minuta umotavao u svoju mrežu prije nego što ju je pustio kako bi i drugi ribiči dobili priču koju će moći ponijeti kući.

I dok je nama to haha-hehe, ljudi su se pokidali u komentarima na BBC-jevu instagramu inzistirajući kako nema ni smisla puštati ribu nazad u vodu jer “većina ulovljenih pa puštenih riba umre unutar nekoliko sati”. Pratitelji su osudili i čin pričanja priče o ovakvome ulovu naglašavajući da je riječ “o živom biću, ne o igrački”.

Najgore od svega je to što je ova vrsta ribe invazivna pa ispada da je stvarno bolje i za ribu, a i za jezero, da ju Hackett nije pustio natrag u vodu.

Pitanje je koliko bi biološki raznovrsniji život u tom jezeru bio da “Mrkva” nikada nije ni došla tamo.