Možete li naslutiti

Ovaj je glumac drži rekord po broju filmskih smrti! Možete li pogoditi o kome je riječ

Mjesto zločina i filmske kamere
Mjesto zločina i filmske kamere Foto: Canva
Filmske smrti njegova su specijalnost

Gledajući karijere najomiljenijih holivudskih glumaca, uvijek je impresivno kada zvijezde odluče ograničiti broj filmova u kojima se pojavljuju kako bi se osigurali najviši standardi kvalitete.

Legendarni glumci poput Daniela Day-Lewisa i Leonarda DiCaprija imaju relativno male filmografije u usporedbi s kolegama, ali kao rezultat toga imaju vrlo malo promašaja.

\\folder\vezani_članak Marvelovi junaci Deadpool i Wolverine u najavi novog filma Dinamični dvojac napokon zajedno Izašla najava za novog Deadpoola! Pogledajte Hugha Jackmana u poznatoj ulozi Wolverinea

Isto se ne može reći za velikog britanskog glumca Christophera Leeja. Jedna od ikona B-horora filmova, Lee je nekoć držao rekord za više uloga od bilo kojeg drugog glumca.

Lee je glumio brojne negativce u horor filmovima i postao je slavna figura žanra zbog svojih izvedbi Drakule i Frankensteinovog čudovišta. Kasnije se pridružio legendarnim franšizama poput Jamesa Bonda i Ratova zvijezda, gdje je pokazao svoje svestrane glumačke vještine.



Christopher Lee također drži rekord kao glumac koji je na ekranu umro najviše puta i to sa 70 filmskih smrti. Leejeva kontroverzna scena smrti kao Sarumana izrezana je iz Gospodara prstenova: Povratak kralja, što je dovelo do svađe s Peterom Jacksonom.

\\folder\vezani_članak T. j. Miller u filmu Transformeri: Doba izumiranja Sitničavo Michael Bay zadao je T.J. Milleru jednu od najbrutalnijih smrti u povijesti filma nakon što ga je živcirao

Dugovječnost je svakako bila prednost u Leejevoj karijeri, jer se prvi put počeo pojavljivati u filmovima tijekom 1940-ih. Najpoznatiji po svojim ulogama u žanrovskim filmovima, Lee je užasnuo generacije gledatelja filma glumeći neke od najokrutnijih zlikovaca u povijesti filma.

Unatoč visokom broju uloga u kojima se pojavio, Leejevi likovi rijetko bi ostali živi do završetka filma. Uz 70 smrtnih slučajeva na ekranu, Lee je ubijen na ekranu više nego bilo koji drugi glumac.