Zasluženo priznanje

Ovaj je mačak zaslužio počasni doktorat! Njegova je uloga na sveučilištu nezamjenjiva

Mačak Max Dow i njegov počasni doktorat
Mačak Max Dow i njegov počasni doktorat Foto: vermontstate_castleton/Instagram
Svojom je pojavom pomogao mnogima, a ovako su mu se odužili

Mačak iz SAD-a po imenu Max pridružio se eliti znanstvenika, stekavši doktorat iz "litter-ature" kada mu je Sveučilište Vermont dodijelilo počasnu diplomu.

Mačak živi na kampusu, a već je dugo dio njihovog sveučilišta, stoga su se kao znak priznanja za njegovu druželjubivost, odlučili  za gestu koja je brzo postala popularna u kutovima interneta posvećenim isticanju dobrih vijesti.



Mačak, punog imena Max Dow, pokazao se kao vješt drijemač i lovac na miševe, a on je "godinama bio nježan član [kampusne] obitelji", rekla je škola u Casletonu, Vermont. Mačak je uz diplomu zaslužio i određene povlastice poput mačje trave i stupa za grebanje.

"Čestitamo dr. Max Dow!" zaključio je sveučilište.

Nekada je bio divlji mačić u gradu Fair Havenu u Vermontu, ali posljednjih pet godina živi sa svojom Ashley Dow, u Castletonu.
Max Dow je skoro cijelo vrijeme dok je živio s Ashley odlazio u kampus Castleton u državi Vermont. Tamo ga studenti dragaju i voze u svojim ruksacima, slikaju ga i na druge načine od njega dobivaju emocionalnu podršku, izvijestio je Vermont Public.

"Studenti su ga zapravo doveli kući", rekla je Ashley Dow za Vermont Public. "Ili ... imaju moj broj, a ja ću dobiti poruku od studenata [koji govore]: 'Dobro je, gore je u stakleniku' i sve to."

Dow je ispričala kako je jedno produženo Maxovo izbivanje s kampusa navelo studente da podignu svetište u njegovu spomen. “Imao je svijeće i sve, i Maxovu sliku koju su isprintali i stavili u okvir”, prisjetila se Dow i zaključila "Pa da, bilo je prilično zanimljivo biti Maxova mama.".