Mix

Ovaj milijunaš tvrdi da će vam umjetna inteligencija pomoći da se obogatite, a evo i kako

Umjetna inteligencija kao izvor zarade
Umjetna inteligencija kao izvor zarade Foto: Shutterstock/Marko Aliaksandr
Dok se velik dio zaposlenih u raznim sektorima boji da će uskoro biti zamijenjeni umjetnom inteligencijom, milijunaš i izvršni direktor investicijske tvrtke RSE Ventures, Matt Higgins tvrdi da će umjetna inteligencija biti jedan od najvećih izvora zarade u budućnosti.

Novi član emisije „Shark Tank“ na ABC-u, Matt Higgins istaknuo je da se, osim što su korisni za izradu domaćih zadaća i uređivanje fotografija i videa, alati umjetne inteligencije mogu koristiti i u druge svrhe.

„UI će biti najveći stvaratelj bogatstva u povijesti, jer umjetnu inteligenciju nije briga gdje ste rođeni, imate li novca, imate li doktorat. Uništit će prepreke koje su sprječavale ljude da napreduju i slijede svoj san o ekonomskoj slobodi.“

Iako su mogućnosti alata umjetne inteligencije, poput Chat GPT-a, još uvijek ograničene, stručnjaci smatraju da će se isti razvijati te će do 2030. globalnoj ekonomiji pridonijeti oko 15.7 milijardi dolara, prenosi CNBC.com.

Smanjenje radnih mjesta u određenim profesijama, do kojeg bi moglo doći zbog razvoja umjetne inteligencije, realan je strah, ali stručnjaci ipak tvrde da će određenim grupama pomoći pri ostvarenju profita.

Freelance rad ili slobodni rad mogao bi imati koristi od ovih alata. Stručnjaci naglašavaju da će UI omogućiti materijalnu dobit freelancerima tako što će olakšati da svoje vještine u pisanju, grafičkom dizajnu i uređivanju fotografija te videa, iskoristite na što učinkovitiji način. Trenutni alati umjetne inteligencije već vam mogu pomoći u pisanju poslovnih planova ili izradi digitalne umjetnosti.

Osim „slobodnjacima“, alati umjetne inteligencije mogu biti od pomoći i poduzetnicima kako bi unaprijedili svoje poslovanje, poboljšali upravljanje zalihama i analizirali ponašanje kupaca.