Mix

Ove tenisice Adidas Samba smatraju se umjetničkim djelom! Što vi kažete

tenisice adidas samba napkin na pozadini od stola s hranom
tenisice adidas samba napkin na pozadini od stola s hranom Foto: Canva/Instagramscreenshot/@hagel
Ove tenisice Adidas Samba smatraju se umjetničkim djelom, no slažete li se s tim? Kao da bilo tko treba još dokaza da je Adidasova tenisica Samba jedna od najsvestranijih tenisica na tržištu, dopustite nam da predstavimo najnoviju inačicu Samba Napkin (Ubrus), a dizajnirao ju je Studio Hagel, dizajnerski kolektiv smješten u Amsterdamu.

Ove tenisice izgledaju toliko krhko i nježno da ih gotovo ne biste htjeli izvaditi iz kutije.

Studio Hagel preoblikovao je Sambu tako da se riješio uobičajenog gornjišta od brušene kože ili nekog drugog standardnog materijala. Umjesto toga, gornjište je prekriveno slojevitom tkaninom koja se može opisati kao krpa ili ubrus.

View this post on Instagram

A post shared by HAGEL (@hagel)

Hagel je naveo vintage ubruse kao inspiraciju, što postaje jasno čim usporedite njegovo najnovije remek-djelo Samba sa stolnjacima i ubrusima u svim planinarskim domovima na svijetu.

Delikatno pamučno tkanje ubrusa i složeni uvezani detalji pažljivo su preneseni u složeni cvjetni uzorak koji krasi gornjište Hagelovih tenisica Samba, a sve je izrađeno u blagim tonovima žute, plave i ružičaste boje s naglašenim šavovima.

Tenisica je stvarno posebna i ako slučajno planirate piknik, a želite upariti svoju obuću uz starinski stolnjak koji ste ponijeli, idealna je prilika za nošenje ovih tenisica. Samo se nemojte kasnije obrisati u njih.

Nažalost, ovaj par tenisica Adidas Samba spadaju u posebnu kategoriju. Riječ je o prilagođenom dizajnu koji, nažalost, neće uskoro biti pušteni u prodaju, ali ne treba gubiti nadu.

View this post on Instagram

A post shared by HAGEL (@hagel)

Ovo nije prvo remek-djelo Studija Hagel, pokrenut 2015., Hagel je surađivao s markama poput Stepney Workers Club, Off-White, Valentino i Ecco kako bi stvorio različite suradnje umjetnosti i tenisica. Hagel također dizajnira i vlastite tenisice, a često stvaraju inovativne jedinstvene modele obuće.