Mix

Ovim ženama se ne biste htjeli zamjeriti! Pogledajte listu najboljih boksačica svijeta

Najbolje boksačice svijeta
Najbolje boksačice svijeta Foto: Instagram screenshot
Regina Halmich  Profesionalna njemačka boksačica koja je rođena 1976. godine, bila je prvakinja u kickboxu 1992. i 1993. g. kao amater, kasnije se posvetila samo boksu te je tako još više htjela popularizirati pojavljivanje žena u ovom sportu. 2012. g. je proglašena među deset najboljih boksačica svijeta prema Ring časopisu.

Surovo i bez milosti, to bi opisalo boks kao sport – zato ga i volimo! Osim muških boksačkih velikana, žene nevjerojatno dobro vladaju ringom, to dokazuje i ova lista Sport Showa – one su najbolje boksačice svijeta!

Najbolje boksačice svijeta Regina Halmich/Instagram Foto: Instagram screenshot

Ronda Rousey
Glumica, sportašica i žena borilačkih vještina! Ova talentirana prvakinja čak je proglašena i najboljom ženom MMA svijeta. Moramo izdvojiti kako ju je Sport Show stavio na listu iako Ronda nije boksačica, ali je trenirala s olimpijskim boksačicama kako bi poboljšala svoje vještine u UFC kavezu. Mi ju ne bismo stavili u skupinu boksačica, ali je zbog nje svakako arastao interes djevojaka i djevojčica za borilačke vještine – pa tako i za boks. Ipak je bila najveća ženska zvijezda u svijetu mješovitih borilačkih vještina kroz ogroman brand kao što je UFC.

Najbolje boksačice svijeta Ronda Rousey/Instagram Foto: Instagram screenshot

Laila Ali
Kćer Muhammada Alija, tako da dalje ne treba ništa ni govoriti.

Najbolje boksačice svijeta Laila Ali/Instagram Foto: Instagram screenshot

Lucia Rijker
Ova umirovljena boksačica rođena je 1967. godine, a proglašena je i „Najopasnijom ženom na svijetu“. Boksačku karijeru je započela s 15 godina, trenirala je i ostale borilačke vještine u kojima je pokazivala svoju brutalniju stranu.

Najbolje boksačice svijeta Lucia Rijker/Instagram Foto: Instagram screenshot

Ann Wolfe
Rođena 1971. godine, ova je boksačica dobila titulu „najjačeg udarca“ u povijesti ženskog boksa. Ann se umirovila 2006. godine.

Najbolje boksačice svijeta Ann Wolfe/Instagram Foto: Instagram screenshot

Holly Holm
Amerikanka rođena 1981. godine, 18 puta je proglašena prvakinjom i to u različitim kategorijama. Bavila se mnogim borilačkim spotovima, kao i njezine ostale opasne kolegice.

Najbolje boksačice svijeta Holly Holm/Instagram Foto: Instagram screenshot

Mary Jo Sanders
Ova žena drži rekord od 25 uzastopnih pobjeda, od čega je 8 bilo nokautom. Rođena 1967. g., zavidnu karijeru u boksu završila je zadnjim mečom upravo s Holly Holm 2008. g.