Samo za najhrabrije

Ovo ne može biti stvarno! Ogroman pauk savladao još veći plijen, a publika je užasnuta

Plastični pauk u ruci i žena s izrazom straha na licu
Plastični pauk u ruci i žena s izrazom straha na licu Foto: Canva
Idealna fotografija za ljude koji pate od Arahnofobije

Strah od pauka naziva se Arahnofobija, a jedna je od najčešćih fobija od životinjskog svijeta. Srećom divovski i veliki pauci nisu autohtoni u susjedstvo, no takav slučaj nije u Australiji.
Pauci su uvijek nekako prisutni, bilo da ih vidimo u prirodi ili domu, no rijetko kad ćemo naletjeti na pauka ovakve veličine.

Ipak nevjerojatne slike pokazuju kako se ogromni pauk odlučio namiriti jednim oposumom, koji je nesrećom postao njegova žrtva, a sama veličina pauka je dovoljna da prestraši i najhrabrije.

Riječ je o pauku iz porodice Sparassidae, a njegova okretnost i mogućnost lova donijela mu je naziv Pauk Lovac (Huntsman spider).

Najstrašnija karakteristika ovih pauk jest njihova veličina, a u prosjeku su veliki oko 15 cm, no raspon nogu nekih vrsta može doseći i 30cm.
Pigmejski oposumi endemski su za Australiju, a jedna vrsta se također pojavljuje u Papui Novoj Gvineji i Indoneziji, gdje se pojavljuje i ova vrsta pauka.

Komentari ispod objave su zlato komedije, a ljudi su istaknuli kako bih se preselili iste sekunde. Mnogi su zahvalni što u njihovoj blizini nema ovakvih primjeraka paukova, a strašne scene ovih fotografija proganjat će i one najhrabrije.