Mix

Pet nadolazećih biografskih filmova koje jedva čekamo pogledati

Elvis
Elvis Foto: Youtube Screenshot
Zadnjih su godina biografski filmovi postali učestalija pojava na ekranu. Samo su neki od uspješnijih primjera: BlackKkKlansman, Green Book, Bohemian Rhapsody, Rocketman, Ford v. Ferrari, Mank, The Mauritanian…

Trend ekranizacije istinitih životnih priča nastavlja se i izgleda da se neće tako lako zaustaviti, a mi smo izabrali 5 biopicsa koje najviše iščekujemo.

1. Weird: The Al Yankovic Story

Kako je sam Yankovic napisao priču, ne čudi što će se raditi o glazbenoj satiri. Čudnovatoga genija ovaj put utjelovit će Daniel Radcliffe.

Film istražuje svaki aspekt života ovog peterostrukog dobitnika Grammyja, i pritom neće susprezati ni od čega. Publika će dobiti priliku proputovati putem Yankovica – od darovitoga djeteta do jedne od najvećih glazbenih legendi svih vremena.

Iz The Roku Channela, koji će ekskluzivno prikazati ovaj film, kažu da se radi o nevjerojatnoj, istinitoj i nenapuhanoj verziji života Weird Ala. Sa snimanjem su počeli prošli mjesec.

2. Elvis

Priča “Kralja Rock ‘n’ Rolla” također je dobila svoju modernu verziju koju ćemo u kinima moći vidjeti u lipnju ove godine.

Ulogu Elvisa Presleyja dobio je Austin Butler, dok će u sporednoj ulozi njegovoga menadžera, Colonela Toma Parkera, odigrati Tom Hanks.

Film će se zaroniti u kompleksnu dinamiku ovoga dvojca koja se odvijala preko 20 godina te će prikazati sve – od Presleyjeva uspona do slave, do njegove slave bez presedana.

Također će dotaknuti u evoluciju kulturnog krajolika te u gubitak američke nevinosti.

3. Going Electric

Timothée Chalamet za ulogu Boba Dylana priprema se mjesecima – osim što uči svirati gitaru, rentao je airnbnb u Woodstocku i našao se s redateljem Joelom Coenom kako bi se mogao približiti psihi glazbene ikone ’60-ih.

Međutim, još u listopadu prošle godine snimanje je zaustavljeno zbog pandemije korona virusa. Uz to, postoje problemi s pronalaskom kostima i lokacija specifičnih za to razdoblje.

U svakom slučaju, nadamo se da će se snimanje nastaviti što prije.

Bilo bi zanimljivo vidjeti hoće li mladi i talentirani Chalamet dorasti majstorici zanata Cate Blanchett u njezinoj izvedbi Dylana u filmu I’m Not There?

4. Bob Marley

Iako naziv filma još nije poznat, poznato je da će pionira reggaea glumiti Kingsley Ben-Adir.

U produkciji Paramount Picturesa, film će režirati redatelj King Richarda, Reinaldo Marcus Green, a kao producenti na projektu će raditi i Marleyjeva supruga Rita te njihova djeca Ziggy i Cedella.

Priča filma pokrit će intenzivno razdoblje života ovoga rastafarijanca – njegove kasnije godine kada je radio na albumu Exodus u Londonu neposredno nakon što je preživio pokušaj atentata na Jamajci.

5. I Wanna Dance With Somebody

Film je dobio naziv po njezinom hitu iz 1987, a prikazat će život jedne od najprodavanijih izvođačica svih vremena – Whitney Houston.

U kinima će se naći oko Božića ove godine.

Potraga za glavnom glumicom trajala je skoro cijelu prethodnu godinu, a na kraju je produkciju oduševila britanska glumica Naomie Ackie koju smo imali priliku vidjeti u Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker i u The End Of The F***ing World.

Iako će se u filmu koristiti izvorni vokali Whitney Houston, producenti vjeruju da će Ackie svojim izvanrednim glumačkim dometom vješto obuhvatiti šarm, ali i problematičnost slavne pjevačice.

Ne preostaje nam ništa osim sjediti i gledati fikciju koja nema veze sa stvarnim osobama i njihovim životima. Nismo baš u nekom problemu što se toga tiče, bit će vremena za sve.