Mix

Peta epizoda serije Last of Us će biti prikazana uranjeno. Evo i zašto

HBO Last of Us
HBO Last of Us Foto: HBO
The Last of Us je nova HBO-ova serija koja osvaja apsolutno sve ljestvice gledanosti. Prve četiri epizode su osvojile fanove igre (barem većinu njih), ali i fanove dobrih serija s odličnom radnjom, dijalozima i likovima.

Postoji i jedna mana serije o kojoj ne volimo misliti, ali moramo — i to svakog tjedna. Najveća mana serije je to što izlazi jednom tjedno. Po starom modelu koji nam je nekoć bio sasvim normalan i uobičajen. Po modelu koji više ne volimo jer nas je Netflix toliko razmazio.

Ipak, za petu epizodu serije nećete morati čekati ponedjeljak kao inače. HBO je odlučio kako će petu epizodu prikazati već u petak po američkom vremenu. Zašto će ovaj put uraniti? Razlog prikazivanja u petak je najveći američki televizijski događaj u godini, a to je Super Bowl. Veliko finale natjecanja u američkom nogometu. HBO ne želi riskirati gledanost svog skupog projekta jer je sasvim sigurno kako će velik broj Amerikanaca jesti finger food, piti pivo i gledati Super Bowl.

The Last of Us se inače prikazuje u Americi u nedjelju navečer, pa je u Hrvatskoj dostupna ponedjeljkom. Što bi moglo značiti da biste ovaj put petu epizodu u Hrvatskoj već mogli pogledati u subotu i saznati što čeka Joela i Ellie na njihovom putovanju.

E sad… Stanje modernog čovjeka, nikad sretni! Koliko god uranjeno prikazivanje pete epizode zvučalo dobro, to samo znači da ćete duže od tjedan dana čekati na šestu epizodu koja izlazi po uobičajenom rasporedu.

Nismo bili sigurni što očekivati od serije, ali nas je apsolutno oduševila. I nismo jedini. To je važno. Opet nam se vratio onaj „watercooler” trenutak kada svi gledamo istu seriju čim izađe pa možemo zajedno komentirati u uredima ili na kavama.

Finale sezone će biti prikazano.12. ožujka. Što znači da ćemo 12. ožujka biti baš jako tužni i prazni.