Mix

PlayStation izbacuje novu verziju konzole već sljedeće godine

Kaunas
Kaunas Foto: Folder.hr
Playstation 5 je vrhunska konzola koja je na tržištu od kraja 2020. godine. Pročitajte opet tu godinu. Jasno je zašto je PS5 naletio na hrpu problema te bio teško dostupan. Sada kada smo se napokon navikli da ga stvarno netko može i kupiti, sve više se priča o nasljedniku. Ne, nije šestica u pitanju.

Izvještaji su već počeli kružiti o novom PlayStationu koji će navodno biti objavljen iduće godine. Prema glasinama, novi PlayStation Pro trebao bi biti znatno napredniji od prethodnih modela i donijeti razna poboljšanja.

Jedna od najvažnijih promjena koje se spominju jest veći fokus na tehnologiju virtualne stvarnosti (VR). PlayStation Pro navodno će biti opremljen naprednijom VR tehnologijom, što bi trebalo poboljšati kvalitetu grafike i pružiti još uvjerljivije iskustvo igranja u virtualnom svijetu.

Osim toga, očekuje se da će PlayStation Pro imati znatno veću snagu procesiranja i brži rad, što će omogućiti igranje igara u visokoj razlučivosti i s većim brojem FPS-a (sličica u sekundi). To znači da će igre izgledati još ljepše i fluidnije te će se moći reproducirati na velikim televizijskim ekranima bez ikakvih problema.

Također se spominju i druge nove značajke, poput poboljšanog upravljanja i integracije s drugim uređajima kao što su pametni telefoni i tableti. PlayStation Pro bi također trebao biti kompatibilan s prethodnim PlayStation igrama, što će biti odlična vijest za ljubitelje starijih igara koji bi se željeli vratiti u najdraža vremena uz pomoć omiljenih naslova.

Iako nije još službeno potvrđeno da će PlayStation Pro biti objavljen iduće godine, mnogi se ljubitelji PlayStationa već unaprijed raduju novim značajkama i napretku u tehnologiji. Svakako ćemo morati pričekati službenu potvrdu i više detalja o PlayStationu Pro, ali čini se da će novi model biti veliki korak naprijed u svijetu gaminga.