Mix

Plus-size manekenka potaknula žustru raspravu! Trebaju li zrakoplovne kompanije povećati sjedala

Plus size manekenka Gracie Bon kako sjedi u avionu na dva sjedala i pozira za kameru
Plus size manekenka Gracie Bon kako sjedi u avionu na dva sjedala i pozira za kameru Foto: Instagramscreenshot/@graciebon
Na društvenim je mrežama osvanula rasprava nakon što je jedan plus-size model rekla da bi zrakoplovne kompanije trebale povećati sjedala u avionu. Mislim, svatko tko je ikada letio u ekonomskoj klasi aviona, vjerojatno je imao barem jedno neugodno iskustvo.

Sigurno znate kako je neugodno završiti zgnječen na svom sjedalu s nečijom rukom na vašem naslonu s minimalno prostora za noge i udobnu poziciju sjedenja. Veća bih sjedala sigurno olakšala putovanje, a letove učinila ugodnijim, no to bi se vjerojatno odrazilo i na cijene karata i smanjenje broja sjedala. Ovdje pogledajte viralni video manekenke Gracie Bon koji poziva na promjenu.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by GRACIE BON (@graciebon)

Manekenka u videu kaže kako su „sjedala u avionu premala za veće ljude“. U videu možemo vidjeti kako, Gracie ulazi u avion i zatim sjeda na svoje mjesto, ili bolje reći mjesta.

Odgovarajući na komentar korisnika, pokazalo se da Gracie zapravo koristi dva sjedala kada se ukrcava na let, vežući se na sredini sjedala. Ona ističe „2024. je, tijela se mijenjaju pa bi i avioni trebali. Neću izgubiti svoju guzicu da stanem u avion pa mi dajte drugo rješenje ili samo povećajte sjedala.“.

Njene su mudre izjave potaknule na raspravu, a komentari su različiti. Neki tvrde kako bi se sjedala trebala povećati zbog udobnosti, ne toliko zbog većih ljudi, dok neki govore kako osobe koje imaju problema s veličinom sjedala trebaju potrošiti više novaca za udobnost.

Logično je kako povećanje sjedala rezultira manjim brojem ukupnih mjesta, što se odražava na cijenu leta. Što vi kažete? Trebaju li se mijenjati veličine sjedala?