Mix

Pogledajte kako je Mountain potrgao prsni mišić prilikom pokušaja rušenja rekorda

mountain trening
mountain trening Foto: Youtube Screenshot
Nekoć najjači čovjek svijeta Thor Bjornsson, poznat i kao The Mountain, ranije je ove godine najavio svoj povratak u natjecateljsku formu. U jednom trenutku više nije želio biti strongman, odlučio je boksati, ali evo ga nazad!

Najavio je kako namjerava postaviti novi svjetski rekord u powerliftingu podizanjem ukupno 1184 kilograma u čučnju, mrtvom dizanju i bench pressu. Zasad je sve to neuspješno!

Bjornsson je rastrgaolijevi prsni mišić pokušavajući izvesti bench press od 252 kilograma na powerlifting natjecanju 15. travnja. Snimio je i video, a podijelio je i snimke trenutka kada mu se mišić odvojio od kosti. Kaže kako mu je to najgora ozljeda u karijeri.

„Ne boli puno sada”, rekao je kratko nakon što se ozlijedio. „Vjerojatno će biti gore sutra kada sva krv izađe. Sada dolazi teški dio: oporavak. Moramo ostati pozitivni, momci, moramo ostati pozitivni, moramo se nadati najboljem.”

„Vjerujem da je prsni mišić potpuno rastrgan. Tako se osjećam.”

Bjornsson mora privremeno prekinuti svoje treninge i odgoditi planove za obaranje svjetskog rekorda u powerliftingu. Trebat će mu i operacija i dovoljno vremena za oporavak.

Njegov liječnik tvrdi kako će se većina tetiva moći popraviti.