Mix

Pogledajte trailer za novu Indiana Jones igricu: Evo zašto se ističe pored drugih avanturističkih videoigara

Indiana Jones videoigra
Indiana Jones videoigra Foto: Screenshot/YouTube/Bethesda Softworks/Official Gameplay Reveal Trailer: Indiana Jones and the Great Circle
Kultna franšiza dobit će još jednu iteraciju u obliku videoigre, ali ova će se doista razlikovati od drugih.

Tijekom nedavnog Microsoftovog online događaja Developer Direct, prikazan je trailer za MachineGamesovu videoigru „Indiana Jones and the Great Circle“.

No, pitanje je može li se ovaj naslov istaknuti s obzirom na uspjeh drugih obožavanih avanturističke franšiza videoigara, poput naslova Uncharted i Tomb Raider. Vjerojatno su o ovome razmišljali i developeri, jer se videoigra razlikuje od njih po jednom vrlo važnom aspektu.

Nova videoigra prvi je put najavljena prije tri godine, ali tijekom spomenutog događaja premijerno je prikazan trailer i gameplay videoigre. Iako je već izašla nekolicina videoigara koja prati avanture obožavanog Indiana Jonesa, ova se razlikuje po tome što koristi first-person perspektivu, tj. perspektivu iz koje se vide samo ruke obožavanog avanturista.

Što znatno razilikuje ovu igru od sličnih avanturističkih naslova, poput spomenutih videoigara Uncharted i Tomb Raider koje koriste perspektivu iz trećeg lica (prikazan je cijeli lik, tj. tijelo avanturista).

„Naša igra je usmjerena na to da vas stavimo u njegove cipele, dopuštajući vam da vidite što on vidi i osjetite što on osjeća. Za nas u MachineGamesu to najbolje radimo u prvom licu. Vjerujemo da je ključno biti blizak i osobno pristupiti avanturi”, kaže viši dizajner naracije Edward Curtis-Sivess.

U video najavi developeri su naglasi da će se u određenim scenama i misijama kamera udaljiti i dati perspektivu treće osobe, ali većina gameplaya i borbe bit će prikazano u prvom licu.

„Indiana Jones and the Great Circle“ obogaćen je odličnim glasovnim glumcima, između kojih je najistaknutiji Troy Baker, poznat po ulozi Joela iz The Last of Us videoigre, a koji će sada svoj glas dati glavnom liku.

Unatoč izazovima suočavanja s naslovima poput Uncharted i Tomb Raider franšiza, „The Great Circle“ se oslanja na bogato nasljeđe lika Indiane Jonesa i svijeta Lucasfilma te pomalo neobičan, ali pametan odabir perspektive prvog lica.

Još nije poznat točan datum, ali „Indiana Jones and the Great Circle“ bit će dostupan za igranje krajem 2024., a njemu ćete moći uživati na Xboxu ili PC-u.