Mix

Pomozimo da crtež hrvatskog ilustratora postane cover singla velikog Eltona Johna!

naslovna fotografija na kojoj su igor jurilj i elton john
naslovna fotografija na kojoj su igor jurilj i elton john Foto: Youtube Screenshot / Matej Grgić
Idesh! postoji od 2007. godine, a u svom razvoju je prošao kroz različite faze, a veliku ulogu u nekoliko tih faza je igrao i naš kolega novinar – Igor Jurilj. Osim što je novinar, Jurilj je i diplomirani profesor engleskog i povijesti, filmski i glazbeni kritičar, a najvažnije za ovu priču, on je i ilustrator koji se u posljednjih nekoliko godina ozbiljno posvetio usavršavanju svog umijeća. Ove godine će i na United POP akademiji predavati Uvod u grafički dizajn i Photoshop.

Nedavno je u potrazi za inspiracijom primijetio kako Britney Spears (njegova muza i omiljena glazbenica) i Elton John imaju novi singl pa ih je odlučio i nacrtati. Nije očekivao sve što je uslijedilo.

Njegov crtež je na Twitteru podijelio i profil samog Eltona Johna!

Kao da to nije bilo dovoljno, nekoliko dana kasnije ga je dočekao još jedan pozitivni šok – njegov rad je izabran za sudjelovanje u natječaju za izbor naslovnice singla Hold Me Closer – i za CD i za vinil. A i vrijedi spomenuti i thumbnail na streaming servisima.

Glasovanje traje do ponedjeljka, a možete mu pomoći i svojim glasom klikom OVDJE.

View this post on Instagram

A post shared by Yellow Yuri (@yellow.yuri)

Povukli smo tu profesionalno-prijateljsku vezu s Igorom i odlučili smo mu postaviti nekoliko pitanja vezanih uz ovaj događaj.

Kako se osjećaš nakon što je tvoj crtež izabran za sudjelovanje u natječaju?

“Osjećam se polaskano i zahvalno da se nekakvi dječji snovi realiziraju u neočekivanom trenutku života, ali s jednakim zadovoljstvom i uzbuđenjem. Mislim da u smislu kalibra zvijezda ne može veće. Ali naravno, sretan sam što Britney kontinuirano već neko vrijeme zna za moj rad i posvetu njoj.”

Jesi li znao da ćeš sudjelovati u natječaju?

Nisam pojma imao do večeri prije glasovanja, odnosno pola sata prije izlaganja na TEDx-u o #FREEBRITNEY za što trebaju moj crtež koji su prethodno tražili kao vid suradnje.

Kako je ta informacija došla do tebe?

Informacija o tome da je Elton podijelio sliku na Twitteru, kao i da je izabrana kao jedna od četiri došla je od fanova Britney s Instagrama gdje se sva aktivnost oko nje i vodi.

Što bi ti značilo da tvoja ilustracija pobijedi?

Značilo bi jednu sponu s Britney nakon 25 godina praćenja i nadahnuća, kao i potvrdu rada na sebi (i rasta kao ilustratora) s obzirom da sam samouk i relativno nedavno počeo ozbiljnije shvaćati crtanje.

Svojim glasom možete pomoći Igoru kako bi baš njegov crtež bio tiskan na naslovnice singla Eltona Johna, a to možete napraviti klikom OVDJE. Glasovanje traje do ponedjeljka.

Igorov rad možete popratiti i na Instagramu, a printove i odjeću s njegovim ilustracijama možete kupiti na ModnaKatedra.com.