Rap-jazz remiks

Popularne rap pjesme u verziji iz 1950-ih morate poslušati! Oglasio se i legendarni reper

Reperi 50 Cent i Lil Wayne u verziji iz 50-ih
Reperi 50 Cent i Lil Wayne u verziji iz 50-ih Foto: rapt0r217/Screenshot
Ove verzije morate čuti

Alati koji funkcioniraju uz pomoć umjetne inteligencije postaju sve češći i dostupniji, a njihove kreacije, i promašaje, susrećemo svakodnevno. Mnoge zabrinjava razina na kojoj je umjetna inteligencija danas, ali ne možemo reći da nas neki uradci nisu oduševili.

Tako je bar s izvedbom popularne pjesme ''A Milli'' koja je pomoću umjetne inteligencija dobila jazz verziju, a sve je podržao i sam autor pjesme, Lil Wayne.

Legendarni Weezy, koji je oblikovao modernu rap scenu i inspirirao mnoge današnje izvođače, podijelio je GIF sebe kako pleše na neočekivani prepjev u stilu Louisa Armstronga.


Naravno da Lil Wayne nije jedini koji dobio verziju hitu u starinskoj izvedbi. Ljudi na društvenim mrežama sudjeluju u trendu remiksiranja popularnih hip-hop pjesama u one starijeg duha. Hitovi repera poput  50 Centa, Ice Spice, Kendricka Lamara i drugih također su kreativno predstavljeni kao pjesme u stilu 1950-ih.

 

 

@rapt0r217 Replying to @starheadnewborn I GOT…🗣️ #kendrick #1950s #aicover #spotify #viral ♬ original sound - Rapt0r217

 

 

@rapt0r217 🗣️🔥🔥 #1950s #musician #foryoupage #aimusic #musicplug ♬ Icespice fart 1950s - Rapt0r217

 

 

@musicorgins 50 cent "many men"#ai #fypage #viral #hiphop #raptok #music #50cent ♬ original sound - MusicOrgins

 


Umjetna inteligencija tako nastavlja prodirati u zabavnu industriju. Umjetnici, glumci i pjevači nisu uživali u tretmanu kojeg im je pružala umjetna inteligencija, a prisjećamo se i štrajka holivudskih glumaca, producenata i redatelja.

Scarlett Johansson nedavno je izrazila nezadovoljstvo UI-jem kad je alat ChatGPT razvio glasovnog asistenta koji zvuči baš poput nje. Johansson i njezin tim odvjetnika istraživali su zašto je tvrtka razvila glasovnog asistenta nakon što je odustala od ugovora koji bi je učinio glasom ChatGPT-a.

Vremena se mijenjaju, a izgleda da se ovakve verzije sviđaju i autorima. Možda je Lil Wayne opet na tragu nečega modernog i drugačijeg, a svojim pozitivnim stavom može potaknuti na stvaranje modernih glazbenih trendova.