Mix

Posebna verzija G klase za 55. rođendan Mercedes AMG-a

AMG naslovna
AMG naslovna Mercedes AMG
\\folder\galerija Galerija AMG naslovna AMG naslovna Foto: Mercedes AMG Mercedes AMG G klasa 1 Mercedes AMG G klasa 1 Foto: Folder.hr Mercedes AMG G klasa2 Mercedes AMG G klasa2 Foto: Folder.hr +3 Mercedes AMG G klasa 3 Galerija
G klasa je prisutna već četiri desetljeća, a posebna divizija Mercedesa AMG slavi 55. rođendan.

Iz Mercedesa su to odlučili proslaviti posebnom verzijom ovog SUV-a. Mogli su izabrati bilo koji automobil iz sportske arhive AMG modela, ali su izabrali legendarnu G-klasu. Naravno, najviše je u pitanju kozmetički tretman koji uistinu neće nikoga ostaviti ravnodušnim.

Mercedes AMG G 63 Edition 55 ima četverolitreni V8 Biturbo motor s 585 konjskih snaga. Pogon na sva četiri kotača i automatski mjenjač s devet brzina jamče ugodnu vožnju u svim uvjetima. Branding s detaljima kao što su 55 AMG ili Edition 55 se nalaze posvuda. Unutrašnji materijali odišu luksuzom, a poseban dojam daju i sjedala s crveno-crnom kožom.

Netko će reći “još jedan G Wagon”, ali mi smo zaljubljeni. Cijenu “obične” G-klase možemo pronaći, ali ovaj Edition 55 je više za one koji će se javiti Mercedesu jer im novac nije nikakav problem.