Mix

POSLUŠAJTE GA! Vrhunski producent izjavio kako je ovo najljepši album 2023. godine

fred again brian eno
fred again brian eno Foto: Youtube Screenshot
Kakav završetak tjedna! Brian Eno i Fred Again su izbacili zajednički album koji je uistinu predivan. Four Tet je izjavio kako je u pitanju najljepši album godine. Za sve skeptike i cinike, Four Tetova tvrdnja neće držati vodu jer su Fred i Four Tet odlični prijatelji koji ovu godinu provode na turneji, zajedno sa Skrillexom. A i album je izdan na Four Tetovom labelu Text Records.

Ali ako odvojite četrdesetak minuta i posudite uho Enou i Fredu, osjetit ćete nešto. Eno je legendarni majstor ambijentalne glazbe kojeg znam još od srednje škole kada sam tražio glazbu uz koju ću učiti umjesto da učim. A i Fred je primijenio neke Enoove principe u svojoj produkciji i stvaranju ambijentalnih remek-djela. Zamislite moje iznenađenje kada sam skužio da se njih dvojica znaju, da su bili susjedi te da su međusobno utjecali jedan na drugog!

I sada imaju zajednički album. Stisnite play i ispratite tjedan.

Fred Again je DJ i producent koji mi je zadnjih nekoliko godina učinio podnošljivijima, iskonski good guy koji će zagrliti lika koji mu je usred krcatog kluba slučajno pauzirao glazbu. Zaslužuje svu pažnju glazbenog svijeta i medija, napunio je Madison Square Garden sa Four Tetom i Skrillexom, a zatvorio je i drugi vikend Coachelle kada je Frank Ocean otpao.

Ako želite poslušati pjesme Freda Againa i njegovih suvremenika na velikom razglasu dok vam se tijelo slobodno giba — autor ovog teksta zajedno s DJ Reom pušta na eventu Again vol.2 u zagrebačkom Regular.baru 18. svibnja.

Besramna samopromocija na kraju, ali i dodana vrijednost svim fanovima suvremene elektronike.