Mix

Potaknuti gomilom novih singlova, vratili smo Glazbu friško ispod peke! Što slušati? Sad znaš

Glazba friško ispod peke Bruno Mars Drake Chance
Glazba friško ispod peke Bruno Mars Drake Chance Foto: Youtube Screenshot edit
Bez obzira na čitanost, radio sam Friško ispod peke svakog petka. I prije godinu dana se dogodilo sve što se dogodilo sa svijetom. Kako bi Charles Bradley otpjevao “ode svijet u plamenu”. Više sam sebično konzumirao glazbu, manje sam pisao o njoj. Moje pisanje se ionako svodilo na link i kratki opis, bez kritičarski pretencioznog jezika. U karanteni se ionako manje slušala nova glazba, a više ona stara koju poznaš u dušu i koja pozna tebe u dušu. Bilo što poznato nam je trebalo da se možemo barem malo centrirati. Interesa za ovom rubrikom nije bilo previše, osim par meni bliskih ljudi koji su pitali “Kad će peka?”. I peka je bila na holdu. Do danas.

Ali kad se probudiš i dočeka te par ozbiljnih velikih releaseova, to je poruka. Vrijeme je za još jedan pregled. Ispod je pjesma po pjesma, mindful slušanje uz moju pokoju riječ.

Emotional Oranges – Body & Soul feat. Biig Piig

Emotivne naranče nas peglaju nostalgijom i melodijama, a sada su se spojili i s Biig Piig za novi singl. Stvar će biti na novom albumu dosjetljivo nazvanom JUICEBOX. Jedva čekam da ih iscijedim.

.

Bruno Mars i Anderson Paak su Silk Sonic – Leave the Door Open

Realno – ovaj članak postoji zbog ove pjesme. Prošli petak sam dobio na WhatsApp vijest o formiranju ovog dua pod imenom Silk Sonic, a ovaj petak je izašao i singl. Gladak kao novorođenče. Ako bude pratilo duh ovog singla, album će biti najbolji album jednog novonastalog dua već etabliranih zvijezda još od R.Kellyja i Jay-Z-ja, ali tad nisam imao baš nikakvih kriterija i kupio sam CD novcima od krizme. Album će uskoro i to je sve što me zanima u ovom trenutku.

.

Justin Bieber – Hold On

Misli što želiš, ali Biebs zna pjevati, ima vrhunske producente i singlovi su mu toliko slatki da ćeš dobiti dijabetes. Ako imalo naginješ popu, ne možeš poreći mainstream appeal ovom liku. Pjesma je jako emo, izazivam te da pogledaš spot, a da se ne izbediraš.

.

Drake – What’s Next

Sve što dotakne, pretvara u zlato. Najveća je glazbena zvijezda na planetu (kad je Rihanna zauzeta prodavanjem donjeg rublja). Čak je i TikTok osvojio s Toosie Slideom, a i s ovim će. Stvar je s novog mixtapea Scary Hours 2. Malo da utaži žeđ do izlaska službenog albuma Certified Lover Boy.

.

Rei Ami – Do It Right feat. Amine

Vrhunska stvar. Zvuči odlično, ali ako poslušaš pozorno moglo bi te scimat.

.

emawk – acouscous

NYC u kući! emawka sam otkrio prije nekoliko dana zahvaljujući vrhunskom IG profilu Sleepingongems i evo stvarno – prespavao sam. Video je fino snimljen, pjesma je divna i sigurno će me mazit po bubnjićima još mjesecima.

.

Laura Mvula – Safe Passage

Soul zapakiran u poppy sintisajzere. Ne znam kakav će joj novi album biti, ali ako bude u ovom smjeru – opet se reinventala.

.

RAY BLK – Games feat. Giggs

RAY BLK je dio britanske soul invazije, a sad namjerava osvojiti čitav Otok. Giggsov angažman na fičuringu će joj u tome svakako pomoći.

.

Brittany Howard – Stay High

I danas slušam Alabama Shakese i razveselim se kad ih čujem u nekim serijama ili filmovima, a velik dio zasluga ide glasu moćne Brittany Howard. U ovom spotu imamo i najdražeg nam lipsyncera još od vremena filma White Chicks – Terryja Crewsa.

.

Mndsgn – Hope You’re Doin’ Better

Dobio sam ovu pjesmu usred noći. Najbolji prijatelj ju je bacio, najveći fan Stones Throw labela kojeg ja poznajem osobno. Dočekala me ujutro. Mndsgn izbacuje novi album ovog ljeta, a dotad će mi morati dostajati ova stvar. To ti suprotno od nedostajati.

.

Duck Sauce – Ask Me

A gle… Daft Punk su otišli u penziju, morat ćemo naći nove favorite za elektro densić. Nisu zamaskirani, ali A-Trak i Armand van Helden su dobar kandidat. Samo bez Barbare Streisand molim.

.

Chance the Rapper – The Heart & The Tongue

Prvi službeni album A Bad Day mu je zvučao kao da ga je snimio na loš dan svog života. Toliko loš je bio da ga je menadžer tužio. Pa je Chance tužio menadžera nazad. Čini nam se da se oporavlja od tog zbrzanog projekta s par zadnjih releaseova. Ova je isto dobra. Stara forma je tu. Sve što trebam.

.