Mix

Potpuno novi automobil renomiranog proizvođača za 37 tisuća kuna?

Suzuki
Suzuki Youtube Screenshot
\\folder\galerija Galerija Suzuki Suzuki Foto: Youtube Screenshot Malen gradski automobil Malen gradski automobil Foto: Folder.hr Kotači su dječji Kotači su dječji Foto: Folder.hr +4 Plastična rešetka Galerija
Teško je pronaći novi automobil za cijenu nižu od 100 tisuću kuna, barem na hrvatskom tržištu.

Na nekim drugim geografskim meridijanima je moguće pronaći znatno jeftinije automobile, poglavito u zemljama koje nemaju stroge standarde sigurnosti. U Indiji je moguće kupiti Suzuki Alto K10 za svega 399 tisuća rupija – što iznosi nešto više od 37 tisuća kuna.

Automobil je malen, sa kotačima promjera svega 13 inča, ali dolazi s čak pet vrata i nije uopće loše dizajniran – pogotovo za tu cijenu.

Naravno, materijali interijera su tvrda plastika, dolazi sa dva zračna jastuka, ABS-om i EBD-om (aaaa CBD-om? he he evo nećemo više dajemo otkaz), a ima i stražnje senzore za parkiranje.

Ispod haube se nalazi 1.0 benzinski motor sa 67 konjskih snaga. Za potpuno novu igračku, ovo uopće nije loše.

Naravno, kada bi taj automobil bio uvezen u našu državu, cijena bi mu drastično skočila. Kod nas se i rabljeni Suzuki Alto s početka 2010-ih prodaju po cijeni između 29 i 37 tisuća kuna. Ovakav jedan novi, a jednostavan možemo samo sanjati.