Mix

Protekli filmski vikend u kinima nije bio dobar za Flasha i DC!

flash trailer naslvona
flash trailer naslvona Foto: Youtube Screenshot
Protekli vikend nije bio baš najbolji za Flasha i DC. Film je zaradio svega 55.1 milijun dolara u trodnevnom vikendu iako su iz studija očekivali premijeru od 75 milijuna dolara. Barem! Oni najoptimističniji su čak tvrdili da bi film mogao zaraditi i 85 milijuna dolara, piše CNBC. Ovo se odnosi na američko tržište.

Čini se da ni zabavni traileri ni skupi TV spotovi nisu uspjeli dovući stražnjice gledatelja u kino fotelje. James Gunn, nova glavešina DC Studiosa je ranije ove godine izjavio kako je The Flash jedan od najboljih superjunačkih filmova ikada snimljenih, ali se čini da se publika ne slaže u potpunosti.

DC je davno izgubio povjerenje publike osrednjim ostvarenjima pa ni ne čudi rezultat. Prevari me jednom, sram me bilo. Prevari me dvaput, sram me bilo. Prevari me 35 puta, sram te bilo. Ali — nije samo u tome stvar. Press turneja je zakazala, u filmskoj industriji i televizijskoj industriji vladaju štrajkovi, a ima tu i još nešto.

Ezra Miller nije najomiljenija osoba — kako u filmskoj industriji, tako i u javnosti. Tabloidi su bili pretrpani ekscesima ove filmske zvijezde, a čak se i počelo pričati kako će Warner Bros. odustati od Flasha. Očito je da se to nije dogodilo i da je Flash stigao u kina, ali se studio braće Warner nije htio kockati s marketinškim aktivnostima u kojima sudjeluje i Ezra Miller. I vjerovali ili ne, ali to itekako može osakatiti film. Što se i dogodilo Flashu gdje Ezra Miller glumi čak dvije uloge, dvije verzije Barryja Allena.

Nije samo DC posrnuo ovog vikenda. Tu je i Elemental, animirani Disneyjev i Pixarov film o elementima koji ima drugi najgori premijerni vikend u povijesti Pixara sa zaradom od 29.5 milijuna dolara. Ali pazi koji je najgori premijerni vikend. Originalni Toy Story s 29.1 milijunom dolara, još u vremena kada nitko nije znao što je Pixar niti što je računalna „3D” animacija.

Nikad ne bismo rekli da će Illumination i Dreamworks zarađivati više od Disneyja i Pixara, ali evo — i Super Mario i Puss in Boots su bolje zaradili. Znatno bolje.

Transformers: Rise of the Beasts su zaradili dodatnih 20 milijuna na američkom tržištu, Mala Sirena je dodala 11.6 milijuna, a Čuvari galaksije Vol. 3 novih pet milijuna.

Očekivalo se više od Flasha i Elementala, ali nekada je uspjeh „blockbustera” nepredvidiv.