Mix

Prva sezona Amazonove serije “Gospodar prstenova” će ih stajati 400+ milijuna dolara, ozbiljno su ovo shvatili

Hobbit LOTR Amazon
Hobbit LOTR Amazon Foto: Youtube Screenshot
Najskuplja serija u povijesti? Vrlo vjerojatno.

Nedavno smo saznali da će Amazonova serija smještena u Međuzemlje koštati 465 milijuna dolara. I to samo za jednu sezonu. Još je ozbiljnija ova cifra kad osvijestiš da je Amazon platio 250 milijuna dolara samo za prava na snimanje serije prema Tolkienovim djelima.

Amazon Studios se obvezao snimiti barem pet sezona serije pa će ovo biti jedan ozbiljni financijski zalogaj za kompaniju, ali bi im se na duže staze mogao itekako isplatiti te im pomoći u preuzimanju većeg dijela tržišnog kolača u streaming ratovima.

Za što im treba tih 465 milijuna dolara? Jennifer Salke, direktorica Amazon Studiosa, kaže kako je cijena toliko velika jer žele izgraditi svijet. Ozbiljno su shvatili svoj zadatak i žele lokacije, žele specijalne efekte, žele priču i svijet u koji će generacije moći godinama bježati dok budu gledali seriju.

“Ovo je čitava sezona izgradnje novog svijeta. Cifra je seksi naslov na koji je zabavno kliknuti, ali ovim budžetom gradimo infrastrukturu koja će gurati cijeli serijal”.

Dodala je i kako je veliki izazov pred njima.

“Koliko ljudi će trebati gledati Gospodara prstenova? Puno! (smijeh) Ogromna globalna publika će biti potrebna, kao da vjerno prate televizijski program, ali smo poprilično sigurni da će se to i dogoditi”.

Ne znamo previše o samoj radnji, ali smo svjesni da će se radnja serije održavati tisućama godina prije događaja u Hobitu i Gospodaru prstenova. Prva sezona će imati osam epizoda, a trebala bi stići ove godine, ali su odgađanja premijera postala sasvim normalna stvar pa nas ne bi čudilo da kroz par mjeseci izletimo s člankom kako je premijera odgođena za 2022. godinu.

PROČITAJ JOŠ kako je Netflix masno iskeširao za nastavak neočekivanog hita Knives Out.