Mix

Psiholozi tvrde: Ovaj znak ukazuje da te okolina uzima zdravo za gotovo

Podcjenjivanje
Podcjenjivanje Foto: Canva
Možda ni sami to niste prepoznali, ali u određenim odnosima sigurno dajete više nego što vam je uzvraćeno.

Iako prijateljstva i druge odnose ne započinjete s pretpostavkom da bi vas netko mogao uzeti „zdravo za gotovo“, to se nerijetko događa.

Ponekad je teško shvatiti da vas se uzima zdravo za gotovo.Osobe koje pružaju više od 50 posto u određenom odnosu, često se susreću s tim problemom. Ako se pronalazite u ovom opisu, vjerojatno vam je rečeno da previše očekujete od drugih.

Rijetko se događa da u prijateljstvima, poslu i romantičnim vezama, obje strane ulažu podjednake napore, ali to ne znači da bi se s tim trebali pomiriti. Ako ste se ikad osjećali nebitnima ili kao da druga osoba ne cijeni vaš trud, bitno je takve osjećaje iznijeti na vidjelo i pokrenuti razgovor.

Reakcija na vašu zabrinutost pokazat će uzima li druga osoba vas, i vaš odnos, zdravo za gotovo, prenosi psychologytoday.com.

Dobra komunikacija i empatičnost ključ su svakog odnosa pa je bitno takvim razgovorima pristupiti smireno te hladne glave iznijeti svoje mišljenje i nesigurnost u njihove namjere.

Čak i najbolji prijatelji mogu prolaziti kroz period u kojemu je njihov odnos klimav.

Bitno je shvatiti da nas određeni ljudi doista ne cijeni, a drugima nismo trenutno prioritet jer se nose s raznim životnim problemima. Razliku između tih pojedinaca uočit ćete u načinu na koji su odgovorili na vašu zabrinutost.

Ako osoba negira, zanemaruje vaše osjećaje ili ju iritira činjenica da o tome pričate, velika je mogućnost da vas uzima zdravo za gotovo.

Bez obzira na to jeste u pravu ili ne, vaši osjećaji su validni i ako ih ne možete ni spomenuti toj osobi, možda bi trebali dovesti u pitanje potrebu za takvim odnosima.