Jedna od najistaknutijih prednosti koju su uočili je činjenica da radnici koji posao obavljaju iz udobnosti svog doma žive zdravije.
Rad na daljinu olakšava zaposlenicima da se zdravije hrane. Uvođenjem rada na daljinu i hibridnog rada većina zaposlenika počelo je unositi više voća i povrća.
Radnici koji rade iz ureda imaju viši krvni tlak te se češće osjećaju anksiozno, pokazuje analiza znanstvenih istraživanja koju su proveli istraživači britanske Agencije za zdravstvenu sigurnost (UKHSA) i Londonskog kraljevskog fakulteta (King’s College London).
Osim što rad na daljinu ima pozitivan utjecaj na ove aspekte, ova vrsta rada potiče radnike na veću produktivnost. Suprotno mišljenju mnogih, rad od kuće te hibridni rad imaju pozitivan učinak na motivaciju zaposlenika, prenosi Guardian.
Radnici koji posao obavljaju u uredu češće odlaze na bolovanje te rade manje sati. Uz to radnici koji rade iz udobnosti svog doma imaju tendenciju raditi i u večernje sate te vikendom.
Iako su istaknuli pogodnosti rada na daljinu, mnoga istraživanja ukazala su i na nekolicinu nedostataka ovakvog modela rada.
Zaposlenici na daljinu češće konzumiraju alkohol, nikotinske proizvode i grickalice, zbog čega su skloniji debljanju.
Veliku analizu istraživanja vodila je Charlotte Hall, studentica Londonskog kraljevskog fakulteta, uz pomoć svog tima znanstvenika.
U sklopu analize pregledali su preko 1930 znanstvenih istraživanja o radu od kuće, hibridnom radu i radu iz ureda te prednostima i nedostacima svakog od ovih modela.
Profesor Neil Greenberg, jedan od autora ovog znanstvenog istraživanja koje je analiziralo kontradiktorne stavove znanstvene zajednice o utjecaju radnog okruženja na zaposlenike i poslodavce, istaknuo je da se institucije moraju prilagoditi novim modelima hibridnog rada i rada na daljinu.
„U starim danima uredskog rada, ljudi su shvatili da ako sve stavite u istu prostoriju bez zvučne izolacije, sve je to neugodno i nemate vrlo produktivnu radnu snagu. Sada kada smo prešli na kulturu rada od kuće, ima smisla da se organizacije i vlada pobrinu da ljudi koji rade od kuće to rade na što učinkovitiji način.”
Istraživanja su pokazala da produktivnost, pogodnosti i prednosti rada od kuće ovise o tome u kakvom okruženju radnici žive. Naime, zaposlenici s većim primanjima koji žive u prostranijim domovima, uživali su u ovom modelu rada, dok su se oni koji se brinu o djeci ili većoj količini kućanskih poslova osjećali anksiozno.
„Poslodavci moraju pronaći način na koji će podržati svoje radnike na daljinu te im pružiti kvalitetno radno okruženje. U znanosti postoji dobra izreka da se u nekom trenutku trebamo prestati diviti problemu i zapravo razmišljati o rješenjima. Sada znamo dosta toga. Dakle, trebamo se zapitati ‘koja je najbolja obuka za pojedinca koji će raditi na daljinu i kako obučiti takvog radnika“, zaključio je Greenberg.
Nakon pandemije sve više zaposlenika poziva na vraćanje modelu rada iz uredskih prostora, a oni koje će zadržati model rada na daljinu razmišljaju o smanjenju primanja takvih radnika, prenosi Poslovni dnevnik.