Mix

Rasplakao se nakon šestominutnog pljeska na festivalu u Veneciji za ulogu u filmu The Whale

brendan fraser the whale venecija
brendan fraser the whale venecija Foto: Twitter Screenshot
Ove nedjelje je na Venice Film Festivalu premijerno prikazan film The Whale. U redateljskom stolcu se našao vječno mračan i kompliciran Darren Aronofsky, a glavnu ulogu glumi jedan nam od omiljenih glumaca – Brendan Fraser. Fraser se odlučio vratiti jako nakon što je godinama bio gotovo zaboravljen od strane Hollywooda. U The Whaleu glumi gay muškarca koji ima gotovo 300 kilograma. Muči se s pretilosti, a pokušava izgraditi odnos sa svojom 17-godišnjom kćeri koju glumi Sadie Sink koju već znamo iz serije Stranger Things gdje je glumila Max.

Ne, Fraser se za film nije drastično udebljao, ali je bila potrebna velika žrtva za snimanje ovog filma – nosio je protetička odijela koja su težila između 25 i 150 kilograma, ovisno o sceni. Svakog dana je morao dugo sjediti kako bi ga našminkali i pripremili za ulogu, ponekad čak i šest sati u komadu.

“Razvio sam mišiće za koje nisam ni znao da ih imam.”

Nije lako nositi takva odijela – ni fizički ni mentalno.

Nakon premijere filma u Veneciji, svi su ustali na noge te ispratili film i Frasera gromoglasnim aplauzom, na što se on rasplakao. Ovo bi moglo značiti da Fraser polako prelazi u ulogu favorita na idućoj dodjeli Oscara. Mi smo za.

Film stiže u američka kina 9. prosinca, a iza filma stoji studio A24 u čije filmove uvijek vjerujemo. Još uvijek čekamo trailer.