Mix

Reper 21 Savage otkrio što se dogodilo na njegov 21. rođendan! Upucan je šest puta, a rekao je „Bilo je kao u filmu“

reper 21 savage i sportaš i voditelj shannon sharpe kako stoje i poziraju i 21 savage kako pozira u liftu
reper 21 savage i sportaš i voditelj shannon sharpe kako stoje i poziraju i 21 savage kako pozira u liftu Foto: Instagramscreenshot/@21savage/@clubshayshay@shannonsharpe84
Poznati reper 21 Savage podijelio je priču u tragičnim događajima koji su se odvili na njegov 21. rođendan. Brojka 21 u njegovom imenu je simbolična je tom trenutku, a otkrio je što se točno te noći dogodilo.

Pri intervjuu na podcastu Shannona Sharpea, Club Shay Shay, 21 Savage je otkrio što se točno tog dana zbilo i kako je preživio.

Otkrio je kako je dan započeo opušteno te da je rezervirao hotelsku sobu, kako bi s prijateljima proslavio rođendan. Njegov ga je partner zamolio da nešto obave i da ga odveze, na što je Savage pristao, no stvari su se ubrzo zakomplicirale.

Čim su krenuli u auto je uskočio nepoznati muškarac i uperio pištolj u Savagea i naredio im da mu predaju sve što imaju. U intervjuu, Savage se našalio i rekao kako je „Imao nešto za njega, što mu se ne bih svidjelo“, a zaključio je kako je isto imao i njegov protivnik. Kaže kako su napadači bili uplašeni i da je jedan stajao ispred automobila dok je drugi ušao unutra.

21 Savage govori kako ga je napadač, koji je stajao izvan automobila, upucao i pobjegao, tako da su u autu ostali samo on, njegov prijatelj i napadač. Viknuo je prijatelju da upuca napadača na stražnjem sjedalu, no stvari su brzo eskalirale i 21 se našao u bliskom okršaju vatrenim oružjem. Nakon dvoboja njegov je napadač pobjegao iz auta i srušio se na ulici.

Nakon što je rekao prijatelju da vozi, a auto se nije pomaknuo, shrvan je otkrio kako je njegov prijatelj upucan u glavu te je shvatio zašto nije pucao na napadača. „Bilo je kao u filmu“, rekao je a cijelu je situaciju opisao „Brisaći su radili, a nije padala kiša“, „Motor je turirao jer je noga mog pokojnog prijatelja stiskala gas“, „čuo se zvuk upozorenja automobila kako su vrata otvorena“.

Nakon što, zbog teškog tjelesnog stanja, nije mogao nazvati 911, 21 je pokušao potražiti pomoć u nekoj od obližnjih kuća, ali nisu mu otvorili vrata pa se vratio do auta gdje konačno uspio upotrijebiti svoj telefon za hitan poziv. „Bio je to Iphone 3 ili tako nešto“ rekao je 21 i nastavio „Imao je opciju povuci za hitan poziv“.

Vlastima je rekao da je upucan, ali su ga frustrirala pitanja koja su mu postavljali, uključujući i to u kojoj se ulici pucnjava dogodila i razni drugi detalji koje nije znao. Nakon što su ga pokušali uhiti, prije nego što shvate što se u cijeloj situaciji dogodilo, prekinula ih je hitna služba, koja ga je odvela jer je bio u kritičnom stanju.

Ustrijeljen je ukupno šest puta, pri čemu su mu hici iz vatrenog oružja promašili vitalne organe. Savage je rekao da je čuo da je napadač koji je bio na stražnjem sjedalu ostao paraliziran od posljedica pucnjave, dok nije siguran za drugog napadača, osim što je čuo da su protiv njega postojale neke optužbe, koje su potencijalno odbačene.

Nakon te tragične noći 2013., 21 Savage se okreće glazbi, a ostalo je povijest. Reperov treći samostalni studijski album „American Dream“ izašao je 12. siječnja, a prodao se u 133.000 kopija u prvom tjednu uz što je pridodao i 170 milijuna streamova.

„American Dream“ označava Savageov drugi solo studijski album koji je debitirao na prvom mjestu, nakon čega slijedi njegov LP iz 2018., „I Am > I Was“. Njegovi kolaboracijski projekti „Savage Mode II“ s Metro Boominom (2020.) i „Her Loss“ s Drakeom (2022.) također su dospjeli na prvo mjesto, čineći ovaj jubilarnim 21. uzastopnim izlaskom na vrh ljestvice. „American Dream“ također opisuje cijelu situaciju s odrastanjem u Engleskoj prije preseljenja u SAD, točnije u Atlantu.