Mix

Rezultati Barbenheimera su stigli! Pogledajte tko je pobijedio

Neonski znak na kojem piše Tickets
Neonski znak na kojem piše Tickets Foto: Folder.hr
„Barbenheimer“ je više od običnog mema. To je pravi fenomen na kino blagajnama, i to fenomen koji je zaradio 235,5 milijuna dolara od prodaje ulaznica.

Tijekom vikenda, kinoposjetitelji su se okupili zbog komedije Grete Gerwig „Barbie“, koja je srušila očekivanja sa 155 milijuna dolara i tako ostvarila najveći debi godine. Isto tako su se kino dvorane punile i za povijesnu dramu Christophera Nolana, „Oppenheimer“, koja je prikupila nevjerojatnih 80,5 milijuna dolara u premijernom vikendu.

Stotine tisuća gledatelja odbili su birati između dva naizgled različita filmska hita s elitnom glumačkom postavom i dva datuma prikazivanja. Mnogi su se odlučili istog dana pogledati oba, pretvarajući kino blagajne u bojno polje.

„Barbenheimer“ četvrti je najveći filmski vikend u povijesti, a od njega su bolja samo tri vikenda koja su predvodili debitantski nastavci velikih franšiza („Osvetnici: Kraj igre“, „Osvetnici: Rat beskonačnosti“ i „Ratovi zvijezda: Buđenje sile“).

Možda nam je film „Barbie“ pokazatelj kako žene vladaju svijetom ili da nam svima nedostaje boje u životu, no jedno je sigurno, dobili smo dva fantastična filma koja svakako treba pogledati.