Mix

Robert Downey Jr. oživljava Sherlocka Holmesa za HBO Max u neočekivanom obliku

Sherlock Holmes HBO Max
Sherlock Holmes HBO Max Foto: Youtube Screenshot
Robert Downey Jr. će vjerojatno zauvijek biti zapamćen kao Tony Stark/Iron Man u univerzumu koji je redefinirao superjunački žanr, ali i filmsku industriju u cijelosti. Iz toga se povukao, znamo i na koji način. Ne plačemo, ti plačeš!

Uloga predvodnika Avengersa je stala na put još jednoj njegovoj ikoničkoj ulozi – onoj Sherlocka Holmesa.

2009. godine se najveći detektiv vratio na velike ekrane u filmu Guyja Ritchieja. Ovo je bila nešto drukčija vizija Sherlocka, a ubrzo je uslijedio i nastavak Sherlock Holmes: A Game of Shadows. Filmovi su zaradili više od milijardu dolara na blagajnama diljem svijeta, a sigurni smo da bi bilo i više novca i više nastavaka. Samo eto… Tony Stark.

Trebali smo dobiti i treći nastavak s Downeyjem, datum premijere je bio zakazan za kraj 2021. godine, ali svi znamo što se dogodilo sa svijetom.

Sada se Downey dohvatio novog zadatka, želi ono što i gotovo svaka kompanija – stvoriti popkulturni svemir nalik na MCU ili Universal Monsters franšizu, samo će poveznica njegovog svemira biti Sherlock. U pitanju će biti serije, a ne filmovi.

Downey će biti izvršni producent, još uvijek nije potvrđeno hoće li ponoviti svoju ulogu. Mora se barem pojaviti, tako će svi projekti dobiti na težini.

Kako bi serije mogle izgledati? Nemamo pojma, ali smo se odmah sjetili Kronika mladog Indiane Jonesa, spin-off serijala iz devedesetih u kojem nismo imali Harissona Forda već Seana Patricka Flaneryja.

Možda dobijemo i seriju o Watsonu. Možda o Moriartyju. Opcija je puno. Veselimo se svakako. Da još malo pretrpamo watchlistu dok gledamo reprize repriza Seinfelda.