Mix

Samoprozvani stručnjak za NLO-e javnosti pokazao „tijela vanzemaljaca“: Društvene mreže skeptične

Izvanzemaljci
Izvanzemaljci Foto: Shutterstock/u3d/Canva
Stručnjak za NLO-e i novinar Jaime Maussan, čije su tvrdnje o vanzemaljcima već jednom opovrgnuto, u utorak je, pred Kongresom u Meksiku, predstavio dva fosilizirana tijela „neljudskih” leševa, tvrdeći da bi istraživači DNK testiranjem mogli dokazati da tijela nisu sa Zemlje.

„Ovi primjerci nisu dio naše zemaljske evolucije. Ovo nisu bića koja su pronađena nakon olupine NLO-a. Pronađeni su u rudnicima dijatomeja (algi), a kasnije su fosilizirani.”

Dva tijela pronađena su u Peruu 2017. godine. Maussan tvrdi kako je jedno od tijela staro 700 godina, a drugo 1800 godina.

Vijesti su se vrlo brzo proširile društvenim mrežama, a kredibilitet ovog (samoprozvanog) stručnjaka za NLO-e opet je doveden u pitanje.

Julieta Fierro, istraživačica na Institutu za astronomiju na Nacionalnom autonomnom sveučilištu Meksika, rekla je da neki od detalja „nemaju smisla“, prenosi ladbible.com.

Sve je komentirao i poznati TikToker i ljubitelj znanosti Hank Green. U videu, objavljenom na svom TikTok profilu, naglasio je kako je Maussana već nekoliko puta javnosti predstavljao svoje ideje i „dokaze“ o postojanju i pronalasku izvanzemaljaca te se pokazalo da one nisu istinite.

Ni društvene mreže nisu blagonaklone prem tvrdnjama ovog novinara.

@hankgreen1We sure are doing aliens a lot! Sorry if im jaded about these things but ive seen a lot of fake aliens over the years.♬ original sound – Hank Green

„Vjerujem li u izvanzemaljce? Da. Vjerujem li u ove izvanzemaljce? Ne.“, napisala je jedna komentatorica ispod Hankovog TikTok videa.

Druga je izrazila svoju sumnju zbog toga što ova dva tijela izgledaju identično prikazima iz filmova: „Želiš mi reći da vanzemaljci izgledaju točno onako kako smo ih zamislili? Zanimljivo i pogodno.“