Mix

Sedma sezona serije je pred vratima! Mogu li Rick i Morty preživjeti nakon otpuštanja Justina Roilanda

Najava serije rick and morty s glavnim likovima
Najava serije rick and morty s glavnim likovima Foto: Instagram screenshot/rickandmorty/adultswim
Rick i Morty premijerno su prikazali najavu za sedmu sezonu, i tako smo dobili uvid u nove glasove glumaca iza dva glavna lika. Serija po prvi put uvodi nove glasove, nakon otpuštanja sukreatora Justina Roilanda zbog podnesenih optužbi.

Ono što je animiranu seriju činilo tako zanimljivom bio je disfunkcionalan i eksplozivan odnos između ludog djeda znanstvenika i njegova unuka tinejdžera, a nakon otpuštanja Justina Roilanda, oba su lika promijenjena za sedmu sezonu. Nova sezona započinje 15. listopada 2023., s prvom epizodom „How Poopy Got His Poop Back“, no, može li serija preživjeti bez svog kreativnog pokretača?

Teško je zanemariti utjecaj koji je Roiland imao na rani uspjeh Ricka i Mortyja, ali nakon sedam sezona, Rick i Morty su daleko nadmašili kreativni doprinos Roilanda. Iako je odigrao značajnu ulogu u stvaranju serije i ranom uspjehu, serija ima velik i raznolik tim talentiranih pisaca, animatora i glumaca koji pridonose njezinoj globalnoj privlačnosti.

Tako da znamo da će serija zadržati svoju masovnu privlačnost i u novom kreativnom smjeru. Zanimljivo je da, kako nam prenosi Dmarge, da su, nakon Roilandovih optužbi, članovi ekipe, posebno scenaristi, tvrdili kako je Roiland stvorio toksično radno okruženje za članice osoblja, navodno šaljući vulgarne poruke svojim kolegicama. Postoje tvrdnje da su autorski timovi, zbog njegovog ponašanja, bili podijeljeni od druge sezone.

Budućnost serije, iako nejasna, počinje iznova. Emmyjem nagrađena serija snimat će se barem do 10. sezone, a čelnici studija nadaju se da Roilandov odlazak neće oštetiti popularnost jedne od najuspješnijih animiranih serija u povijesti.