Užasna ideja

Seksističke nagrade razljutile javnost: Pobjednici turnira poklonili vibrator

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na turniru u Španjolskoj pobjednicima su dodijeljene nagrade u rangu od vibratora do strugalice za pete.

Prvenstvo u skvošu održano na sjeveru Španjolske privuklo je pažnju ljudi iz cijelog svijeta zbog nagrade koju su organizatori poklonili pobjednicama turnira. I dok su pobjednici u muškoj konkurenciji kao nagradu osvojili sportska odličja, pobjednicama u ženskoj kategoriji organizatori su uz odličje poklonili i vibrator, dok su osvajačice drugog i trećeg mjesta dobile kremu za depiliranje i strugalicu za pete.

Pobjednica Elisabet Sado izjavila je da ju je nagrada šokirala i da se stvari trebaju ozbiljno promijeniti. "Bile smo iznenađene, ma šokirane! Mislimo da su nagrade vrlo seksističke", kazala je Elisabet, a prenosi BBC.

Osvajačice medalja lokalnoj sportskoj federaciji poslale su nagrade i pismo u kojem izražavaju svoje nezadovoljstvo seksističkim ponašanjem, kojeg su ove nagrade bile samo najnoviji simptom. "Htjele smo svima objasniti što se događa jer smatramo da postoji puno diskriminacije prema ženama u sportu i stvari se trebaju promijeniti", poručuje Sado.

S njima se složila i sportska federacija pa su organizatori turnira morali odstupiti. "Mislim da su samo pokušali biti smiješni, ali bitno je da je njihov nepromišljeni potez potaknuo bitnu raspravu o seksizmu u sportu", zaključila je pobjednica turnira.