Mix

Siromašna i spora smrt DCEU-ja: Shazam 2 zaradio „sitniš” u premijernom vikendu

shazam 2
shazam 2 Foto: Youtube Screenshot
DC okreće kormilo, James Gunn će biti kapetan tog broda pa je postavljen za „head honcha” u nedavno kreiranom entitetu DC Studios, već se potvrdilo kako će režirati novog Supermana. Jedino što je ostalo od DCEU-a za odraditi je Shazam 2 pod imenom Shazam! Fury of the Gods koji je proteklog vikenda premijerno prikazan u kinima te Flash koji stiže u blagdanskom periodu ove godine.

Novi Shazam je proteklog vikenda na sjevernoameričkim kino-blagajnama zaradio smiješnih 30.5 milijuna dolara. Ispod očekivanja iako ni očekivanja nisu bila postavljena visoko — predviđala se zarada od 35 do 40 milijuna dolara.

Cijena produkcije nastavka je bila 110 milijuna dolara te dodatnih 100 milijuna dolara za marketing, a film bi se mogao namučiti u kinima diljem svijeta da vrati uloženo.

Ovo je jedan od najgorih premijernih vikenda u povijesti DCEU-a ako se ne računaju Wonder Woman 1984 i The Suicide Squad koji su prikazani tijekom pandemije.

Prvi Shazam je zaradio pristojnih 53.5 milijuna dolara na američkim blagajnama pa su nove brojke poražavajuće. Na međunarodnom tržištu je film zaradio dodatnih 35 milijuna dolara pa globalna zarada stoji na 65.5 milijuna.

Rekli bismo — previše superjunaka u malo vremena s nedovoljno dobrim pričama i protivnicima koji bi nas natjerali da iskeširamo teško zarađen novac.