Mix

Slavni glumac opet režira! Film o Michaelu Jordanu i Nikeu ima savršenu ocjenu na Rotten Tomatoesu

Slavni glumci Matt Damon i Ben Affleck u sceni iz filma o Michaelu Jordanu
Slavni glumci Matt Damon i Ben Affleck u sceni iz filma o Michaelu Jordanu Foto: Youtube Screenshot
Bena Afflecka je smorilo sve što ima veze s DC-jem, potpuno je digao ruke od Batmana, ali se odlučio na ono što mu odlično ide — film temeljen prema istinitim događajima.

Argo je pokupio odlične kritike, a sada Affleck režira još jedan biografski film kratkog imena. Film se zove AIR i riječ je o hitu ako je suditi prema prvim reakcijama.

AIR ima savršenu ocjenu na Rotten Tomatoesu, čistih 100 posto nakon 18 recenzija.

Kritičari su oduševljeni ovim filmom o pretvaranju Michaela Jordana u globalnu zvijezdu te prvog sportaša sa svojom linijom tenisica i sportske opreme. Osim režije, Affleck u filmu Amazon Studiosa glumi Phila Knighta, osnivača i izvršnog direktora tvrtke Nike.

Kao što film jasno pokazuje, Nikeova Air Jordan linija promijenila je sve. Jedan čovjek i marketinški tim su razlog zašto toliko mladih sportaša sanja ugovore o sponzorstvu s Nikeom, Adidasom i ostalim gigantima.

The Hollywood Reporter intervjuirao je Afflecka o filmu i njegovim razgovorima s Jordanom. Jordanov utjecaj je prisutan u filmu, a Jordan je za ulogu svoje majke izričito tražio da ju glumi Viola Davis.

Affleck je istaknuo kako ovo nije autorizirana priča o Michaelu Jordanu te da Jordan ni na koji način nije kompenziran. Isto tako vjerujemo kako će Jordan na kraju itekako imati koristi od ovog filma jer će mit o njemu dodatno narasti, a popularne tenisice Air Jordan 1 će dobiti svjetsku reklamu u trajanju od dva sata. Upravo to i jedva čekamo!

Film stiže u kina 5. travnja, a osim Afflecka i već spomenute Viole Davis, u filmu će glumiti Matt Damon, Jason Bateman, Chris Messina, Chris Tucker i brojni drugi.