Mix

Sony najavio prijenosni uređaj za Playstation. Tresu li se Switchu gaće?

Sony Playstation Q naslovna
Sony Playstation Q naslovna Foto: Youtube Screenshot
Sony je održao Playstation Showcase na kojem smo mogli saznati puno toga, ali najzanimljivija vijest u promjenjivom krajoliku videoigara je najavljeni prijenosni uređaj nazvan Q.

Q je prijenosni uređaj koji izlazi kasnije ove godine. Kada smo prvi put čuli glasine o ovom uređaju, vjerovali smo kako se Playstation planira suprotstaviti Nintendovom Switchu, ali to ipak nije slučaj. Sony je izjavio kako će u pitanju biti uređaj koji će streamati igre s Playstationa 5 na vlastiti ekran. U pitanju nije samostalan uređaj — što je i dobra i loša stvar. Sigurno će biti jeftiniji nego Switch, ali kombinacija Q-a i Playstationa 5 nije baš najjeftiniji izbor za prijenosno gejmanje.

Q se sastoji od 8-inčnog ekrana uz dodatak kontrolera čiji je dizajn itekako prepoznatljiv. Remote Play će biti moguće preko Wi-Fija.

Cijena se još uvijek ne zna.

Osim Q-a, Sony je najavio i bežične slušalice za gaming — iako njihovu svrhu vidimo jedino ako vam je stalno do ujednačene estetike oko vaše konzole. U suprotnom slučaju, bilo koje slušalice mogu poslužiti.

Prijenosnih gaming uređaja je sve više, Switch je hit, Steam je uložio puno u Steam Deck, a Asus također planira ući na tržište sa svojim ROG Ally. Kako će se Sonyjev Q snaći? Vidjet ćemo.