Mix

Sopranosi proglašeni najboljom serijom svih vremena

tony i paulie
tony i paulie Foto: Instagram Screenshot
Rolling Stone objavio je svoju listu 100 najboljih TV emisija svih vremena i na prijestolje stavio krimi-dramsku seriju “The Sopranos”, prenosi LADbible.

Cilj im je bio napraviti popis sadržaja koji su najviše promijenili televizijski krajolik – potresnih, fascinantnih, vrištećih – koji su izgradili nove svjetove i razbili žanrove.

Iako je konkurenata bilo mnogo, novinar Alan Sepinwall divio se revolucionarnom pripovijedanju “The Sopranosa” koje je uspjelo ‘porušiti sva pisana i nepisana pravila kojima se upravljalo pripovijedanje TV priča od dana Gunsmokea’.

Nakon HBO-ove serije, drugo mjesto su iznenađujuće dali Simpsonima, dok su Breaking Bad i The Wire zauzeli treće i četvrto mjesto.

Među prvih 10 našle su se britanske humoristične serije Fleabag, zatim Seinfeld, Mad Men, Cheers, Atlanta i The Mary Tyler Moore Show.

Sopranosi, koji su prvi put emitirani 1999., odvijaju se u izmišljenom gradu u New Jerseyju, a prate talijansko-američkog mafijaša Tonyja Soprana, kojeg spektakularno glumi James Gandolfini.

Serija prikazuje dihotomiju Tonyjevog podzemnog svijeta organiziranog kriminala i njegovog tradicionalnog obiteljskog života.

Trajala je šest sezona i završila je u lipnju 2007., prikupivši oko 11,9 milijuna gledatelja tijekom svoje posljednje epizode.

Također, serija je ušla u povijest kao prva serija koja je nominirana za nagradu Primetime Emmy za najbolju dramsku seriju sedam puta. Nagradu je osvojila 2004. i 2007..