Mix

Spremni smo oprostiti kraj Game of Thronesa. Prepoznajete li ove glumce iz prequela House of the Dragon?

House of the Dragon
House of the Dragon Foto: HBO
Znaš da je bila drama kad je Game of Thrones završio. Možda čak i veće razočaranje u finale od Losta. Zbrzano, nelogično, tužno. Još uvijek ne možemo preboljeti taj kraj. GoT je bila jedna od onih serija koje su nas uspjele zadržati do samog kraja usprkos masovnoj popularnosti. Hipsteri smo, znaš nas. Ne s košuljama drvosječa i namazanim mirisnim bradama i brkovima već uglavnom kužimo da nešto što dospije u mainstream često mora biti razvodnjeno da se uklopi. Da, i basic ribe su gledale GoT, to nam nije umanjilo strast da svaki tjedan uključujemo HBO u suluda doba, ali kraj nas je bolio.

Pokušat ćemo oprostiti jer prequel izgleda sve bolje. Dobili smo prvi uvid u samu seriju House of the Dragon. Ne, nema veze s Bruceom Leejem.

House of the Dragon će se fokusirati na kuću Targaryen, a glumačka postava je vrhunska. Olivia Cooke je tu, Matt Smith kojeg znaš iz The Crowna (ili ako si kao mi – iz Dr. Whoa) te Rhys Ifans kojeg volimo gdje god glumio.

Smith će glumiti Daemona Targaryena, imenjaka našem nekoć omiljenom Windows alatu Daemon Toolsu koji nam je omogućavao da igramo piratske igre. Vijest o njegovom angažmanu nas je posebno razveselila krajem prošle godine. Dobio je tretman plavom vlasuljom kao Orlando Bloom kada je postao Legolas i uopće nam ne smeta.

Legendarni Ryhs Ifans će glumiti Ottoa Hightowera. Sigurni smo da će konačna glumačka postava biti još veća i bolje kao što je i s GoT-jem bio slučaj.

Lagali bismo da znamo radnju ovog prequela, ali nije nam ni važno. Važno je samo da ispeglaju sve kako treba do zadnjeg detalja da se ne bi ponovila PTSP-meets-LSD-meets-daddy-issues Khaleesi koja jaše na zmaju.

Prva sezona stiže 2022. godine. Brzo će to. Dobit ćemo deset epizoda. Streaming servisi sve više i više eksperimentiraju s trajanjem epizoda, nadamo se da ćemo s House of Dragon dobiti barem 50 minuta po epizodi. Sve manje će biti sramota u našim očima za Kuću zmaja.

Spremni smo.